Éjszakai gondoskodás – A többemberes babák

Az Éjszakai gondoskodás című könyv a csecsemők alvásával, éjszakai ellátásával kapcsolatban látja el hasznos tanáccsal az olvasót. Folyamatosan haladunk előre a könyvben és ismerjük meg az író gondolatait. A korábbi írásokat itt tudod elolvasni. Dr. William Sears szerint vannak olyan babák, akik több törődést igényelnek, mint társaik. Mindenféle címkével látja el őket a társadalom. A doktorúr a többemberes babák kifejezést szereti használni rájuk.

A többemberes babák

 

Miről ismerhető fel a többemberes baba?

„A többemberes baba feszült, hiperérzékeny, gyakran nyűgös, hosszú ideig sír minden látható ok nélkül, nem tud nyugodtan aludni, enni, pihenni. Állandó testközelséget követel. Gyakran elégedetlen, és kiszámíthatatlanul fogadja a nyugtató dédelgetés szokásos formáit. Sok időt és energiát emészt fel, néha édesanyjában is indulatokat kelt, próbára teszi szülei házasságát, ingerültséget és kimerültséget okoz az egész családnak, saját magát is beleértve.” /Dr. William Sears/

Nem túl kedves definíció ez a többgyermekes babákról, de aki találkozott már ilyen csecsemővel, vagy együtt él vele, tudja, hogy minden szava igaz.A több emberes babák éjszakai gondoskodásból is többet igényelnek.” /Dr. William Sears/

kép: Pixabay

 

Sears doktor igyekszik felvértezni a szülőket mindenféle praktikával. Leírja, hogy hogyan lehet egy ilyen babával „túlélni” a kezdeti időszakot. Az Éjszakai gondoskodás című könyv kitér arra is, hogy hogyan lehet megalapozni a későbbiekben a harmonikusabb életet. Érdemes átolvasni és megfogadni a tanácsokat. Természetesen az igény szerinti szoptatás és a családi ágy gyakorlata megint alapfelállásnak vehető a doktorúr esetében.

 

A következőkben az apaszerep fontosságáról írok nektek. Tarts velem és megmutatom Dr. William Sears-nek milyen gondolatai vannak ezzel a témával kapcsolatban apaként!

Ha gondolod, írj egy hozzászólást, hogy neked van-e tapasztalatod többemberes kisbabával?

Ez a bejegyzés csak könyvajánló. Bővebb tartalom Dr. William Sears: Éjszakai gondoskodás című könyv Nyolcadik fejezetében olvasható.

Vélemény, hozzászólás?