Éjszakai gondoskodás – Éjszakai ébredések okai

Dr. William Sears amerikai gyermekgyógyász, nyolcszoros édesapa és többszörös nagypapa. Az évek alatt összegyűjtött sok-sok tapasztalatát szeretné az olvasóval megosztani az Éjszakai gondoskodás című könyvében. A könyvről írt korábbi írásokat itt találod. A kisbabák felkelnek, hogy ha megéheznek. Ezért az alvás szempontjából nem mindegy, mit és hogyan kapnak enni. Az éjszakai ébredéseknek más okai is lehetnek. Ezekről lesz most szó!

Az éjszakai ébredések okai

 

Éjszakai táplálék

„A szoptatás a legjobb „táplálék” az alváshoz.” /Dr. William Sears/

Az Éjszakai gondoskodás című könyvben a La Leche Liga elveivel teljesen összhangban fogalmazza meg ezt nekünk az író. Ezután felsorolja az éjszakai szoptatás sok-sok pozitívumát. Majd találunk egy felsorolás azokról a szerekről és ételekről, amiket érdemes kerülnie egy szoptatós anyukának, mert zavarhatják az alvást.

kép: Pixabay

 

Éjszakai ébredések

„A gyerekek éjszakai ébredése elkerülhetetlen. Ez a jelenség próbára teszi a szülőket, de a kicsiket is megviseli. Szerencsére vannak az éjszakai ébredéseknek olyan kiváltó okai, amelyeket bizonyos mértékig befolyásolni tudunk.” /Dr. William Sears/

A szerző bemutatja a lehetséges okokat, és tanácsokkal látja el az olvasót, hogy miként tegyen ellenük. Kitér a lelki okokra is, illetve a leggyakoribb testi okokra is. Nagyon hasznos rész, és érződik benne az orvosi tapasztalat hatása.

kép: Pixabay

 

A következőkben a többemberes babákról lesz szó! Tarts velem, és megtudhatod Dr. William Sears mit ért a többemberes babák gondozása alatt!

Ha van kedved írj egy hozzászólást, hogy nálatok mennyire sikerült az éjszakai ébredéseket kiváltó okokra odafigyelni!

Ez a bejegyzés csak könyvajánló. Bővebb tartalom Dr. William Sears: Éjszakai gondoskodás című könyv Hatodik, Hetedik és Tizenegyedik fejezetében olvasható.

Vélemény, hozzászólás?