Gary Chapman: Segítség, szülők lettünk!

kép: Harmat Kiadó

Harmat Kiadó, 2016

95 oldal

A kiadó honlapján a könyvről még több infót megtudhatunk és bele lehet olvasni pár oldalba.

Harmat Kiadó – Segítség, szülők lettünk!

A könyv a kiadó honlapján kapható, illetve a nagy könyvesboltok kínálatában is megtalálható. Ezenkívül használtan, antikváriumban vagy a könyvtárban biztosan beszerezhető, ha valakinek felkeltette az érdeklődését.

 

Fülszöveg

A gyerekvállalás drámai változást jelent a házasságban. A kórházi „örömcsomag” érkezése előtt a pár csak egymásnak él. Évek telnek el, míg egyszer csak tudatosul bennük: immár a gyerekeknek szentelik minden idejüket és energiájukat.

Gary Chapman, a párkapcsolatok világhírű szakértője közvetlen, olvasmányos stílusú művében praktikus tanácsokkal látja el a kisgyerekes szülőket, hogy miként őrizhetik meg házasságuk intimitását és a romantikát az éjszakai etetések, a szobatisztaságra szoktatás, a gyermekek indulatkitöréseinek megfékezése, valamint az egyéb szülői teendők rengetegében.

Értékelés és személyes tapasztalat a könyvvel kapcsolatban

Gary Chapman könyvek

Gary Chapman neve valószínűleg mindenki számára ismert. A szeretetnyelvek elmélete nagyon népszerű. Remélem mindannyian ismeritek. Aki szeretne bővebben olvasni róluk, itt megteheti.

kép: www.szeretetnyelvek.hu

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az öt szeretetnyelv sokkal több területen használható, mint ahogyan azt Gary Chapman először gondolta. Az utóbbi években számtalan könyve jelent meg a szerzőnek. A szerző elsősorban párkapcsolati szakértő. Ennek ellenére vannak könyvek, amik szülők számára készültek. Ezekkel foglalkozunk most.

A következő könyveket szeretném Nektek bemutatni az Anyacipő Blogon:

Szépen lassan haladunk előre! Most a harmadik könyvnél tartunk!

Személyes vélemény

A Segítség, szülők lettünk! című könyvet azért vettem meg, mert szeretettem volna bemutatni Nektek itt a blogon. Egyáltalán nem bántam meg. Kár, hogy korábban nem olvastam el. Nagyon hasznos tanácsokkal találkoztam benne.

„Istennek nem az a szándéka, hogy a gyerekek érkezése miatt a házasság zátonyra fusson. Másrészt a gyerekek világrajövetele sem azt a célt szolgálja, hogy megerősítse a házasságot.” /Gary Chapman/

Gary Chapman tisztában van a gyerekvállalás után bekövetkező változásokkal a párkapcsolatban. Hiszen ő is házas és két gyermek édesapja. Személyes vallomása szerint a házassága első évei annyira rosszak voltak, hogy azon gondolkodott, hogy inkább legyen vége. Végül sok-sok belső munka és elhatározások segítették át őket ezen a nehéz időszakon. Számomra így nagyon hitelessé válik Gary Chapman minden meglátása és tanácsa a pároknak.

Gary Chapman – kép: www.5lovelanguages.com

Ajánlás

Minden szülőnek ajánlani tudom Gary Chapman bármelyik könyvét. A Segítség, szülők lettünk! című könyv azért nagyon különleges, mert nagyon rövid, nagy betűs és olvasmányos. Kifejezetten időhiányban szenvedő útkereső szülőknek szól. Azt gondolom, hogy minden fontos tudás benne van, ami segíthet a szülőknek, hogy a gyerek születése után is melegen tartsák szerelmi kapcsolatukat.

„Szeretném bemutatni, miképpen lehet újjáépíteni a házasságban az intimitást, s azt életben tartani, miközben mindketten megpróbálnak szülői hivatásuknak maximálisan eleget tenni.” /Gary Chapman/

Valószínűleg egyetlen párnak sem kell bemutatni azt az élethelyzetet, amikor minden a gyerek körül forog. Az anyuka leterhelt, az apuka hiányt érez. A szülői és a házastársi szerep összehangolása a mindennapokban egyáltalán nem könnyű feladat. Ezért érdemes minden segítséget elfogadni. Gary Chapman féle tanácsok egyáltalán nem elrugaszkodottak a valóságtól és nem nehezen megvalósítható dolgokról van szó. A szerző tudja, hogy miről beszél.

Segítség, szülők lettünk! című könyv egy segélykiáltás. Olyan szülők segélykiáltása, akik nincsenek egyedül ezzel a gonddal. Gary Chapman hozzájuk szól és nekik írta meg ezt a könyvet.

„Biztosíthatom önt, mindez lehetséges. Önnek is van esélye arra, hogy boldog házasságban éljen, s ugyanakkor sikeres szülő legyen.” /Gary Chapman/

Tartalom

Összesen 5 fejezete van a Segítség, szülők lettünk! című könyvnek. Öt olyan témáról van szó, ami összehozhatja a párokat és el is szakíthatja egymástól, ha nem jutnak közös nevezőre. Ebből is érezhetjük a könyv témájának súlyát.

Minden fejezet végén vannak önismereti gyakorlatok, ami segítik az adott téma feldolgozását. A könyv legvégén pedig 14 pontban összegyűjtötte nekünk a szerző a könyvben szereplő legfontosabb elveket. Elképesztően hasznos írás.

Összesen egy bejegyzést fogok Nektek írni az 5 témáról egyben. Mindegyikről csak egy pár mondatot fogok tudni írni. Remélem fel tudom kelteni az érdeklődésetek a könyv mondanivalója iránt.

 

A kedvenc idézetem a könyvből:

„Azáltal, hogy férj és feleség a gyereknevelésben közös nevezőre jut, a kettőjük közötti kapcsolat is megerősödhet. Csapattársként munkálkodhatnak együtt.” /Gary Chapman/

 

Tartsatok velem a könyv tartalmának megismerésében!

Ha gondolod, írd meg hozzászólásban, hogy ha van valamilyen tapasztalatod a könyvvel kapcsolatban!