Lelki köldökzsinór – Méhen belüli találkozások

Hidas György – Raffai Jenő – Vollner Judit: Lelki köldökzsinór című könyv végére értünk. A korábbi írásaimat a könyvről itt olvashatjátok. Az anya-magzat kapcsolatanalízis módszerével tudományos oldalról megismerkedtünk már. A könyv utolsó fejezete 15 anyukával készített interjú bemutatásáról szól, ahol az analízis alatt tapasztalt élményeikről beszélnek Nekünk.

Méhen belüli találkozások

 

Nem célom a személyes élmények minden részletének leírása. Pár idézetet gyűjtöttem össze Nektek az anyukák beszámolóiból. Igyekeztem olyanokat keresni, ami alátámasztják az anya-magzat kapcsolatanalízis módszer lehetőségét és meggyőzhet Benneteket arról, hogy ez a kommunikáció tényleg valóságos lehet.

Azért nagyon meggyőzőek számomra ezek az interjúk, mert teljes hétköznapi emberek beszélnek bennük. Pont olyanok, mint te vagy én. Bennük is voltak kérdések és kételyek a módszerrel kapcsolatosan. Nagy hatással voltak rám ezek az élménybeszámolók. Sokszor könnyeztem rajtuk. Érdemes elolvasni őket!

„Nekem aránylag hamar sikerült kapcsolatba lépnem a babámmal, már a harmadik alkalommal létrejött. Ez ahhoz hasonló állapot, mintha álmodnék, úgy jönnek a képek.”


„Olyan nehéz erről beszélni, az ember még magának sem tudja megfogalmazni istenigazából, mert ezek nem konkrét dolgok.”


„Hát, az elején egyáltalán nem volt könnyű kapcsolatba lépni.”


„Amikor végre sikerült kapcsolatba lépnünk, az olyan volt … akkor elsírtam magam … hogyha erre gondolok, most is annyira el tudok érzékenyülni.”

kép: Pixabay

 

„Sokáig nem volt világos, hogy vajon az én gondolataim-e azok, amiket hallok vagy gondolok, vagy tényleg tőle jönnek, mert párbeszéd alakult ki közöttünk.”


„Két-három alkalom után már el tudtam engedni magam, mert ugye ennek az egésznek ez a lényege, hogy az ember tényleg befelé tudjon fordulni és befelé figyelni.”


„Nagyon érdekes volt, hogy amikor a gyerekekre koncentráltam, gyakran saját élmények jöttek elő, amikor még én voltam magzat, tehát saját magzatkori emlékek.”


„Kapcsolatban egyszer megkérdeztem tőle, na, mit szólnál a Dávid névhez? És mondta, hogy jó lesz, tetszik neki.”


„Olyan jó volt érezni, hogy miután fel tudtuk venni a kapcsolatot, örömében ugrált a pocakomban!”

kép: Pixabay

 

Ezzel befejeztük Hidas György – Raffai Jenő – Vollner Judit: Lelki köldökzsinór című könyvét. Ezután Diane Wiessinger, Diana West és Teresa Pitman: A szoptatás női művészete című könyv következik, ami a La Leche Liga által kiadott szoptatási tankönyv. Tarts velem továbbra is!

A hozzászólásokban szívesen fogadom a véleményedet az fenti gondolatokkal kapcsolatosan!

Ez a bejegyzés csak könyvajánló. Bővebb Hidas György – Raffai Jenő – Vollner Judit: Lelki köldökzsinór című könyv Nyolcadik fejezetében olvasható.

Vélemény, hozzászólás?