Lelki köldökzsinór – Ultrahang vizsgálat

Hidas György – Raffai Jenő – Vollner Judit: Lelki köldökzsinór című könyvének a tudományos alapja hatalmas érdeklődést váltott ki a tudósok között. Ma már számtalan országban alkalmazzák sikeresen az anya-magzat kapcsolatanalízist. A módszer alapja az, hogy az ember lelki élete nem a születés, hanem a fogantatás pillanatával kezdődik. Erről a korábbi írásomban olvashattok. A tudósok által elvégezett vizsgálatok közül az ultrahangos és egyéb képalkotó vizsgálatok elképesztő információkat adtak az emberiségnek a magzati életre vonatkozóan.

A magzati élet vizsgálata ultrahanggal

 

Ultrahang diagnosztika

A Lelki köldökzsinór című könyvből megtudhatjuk, hogy először 1971-ben végeztek el ultrahang vizsgálatot egy emberen. Ma már a szülészeti gyakorlat mindennapos része. Elképesztő technikai fejlődésen ment át ez a terület. Annyira, hogy ma már 5D Babamozit lehet kérni, ahol a születendő kisbaba arcát felismerhető módon képesek megjelenteni a szakemberek a szülőknek. A magzat nemének megállapítására sem kell már várni, hogy a baba jól forduljon, hanem ezek a gépek már olyan minőségben és részletességben készítenek képeket róla, hogy pár gombnyomással megállapítható, hogy kisfiút vagy kislányt hordunk a szívünk alatt.

kép: 4D UH felvétel

 

„Mi vagyunk az első generáció, amely betekintést nyerhet a várandósság mind a 266 napjába. Ebből egészen új lehetőség adódik a méhen belüli gyermekkel való empátiás azonosulásra, élményviláguk megismerésére, s ezáltal a babával már az anyaméhben elkezdődhet a kapcsolatépítés.” /Raffai Jenő/

Ha a szerzőpáros még élne, valószínűleg meg lennének döbbenve a legújabb tudományos eredményeken. Viszont az általuk leírt megfigyelések már az ő életükben is mind-mind az anya-magzat kapcsolatanalízis létjogosultságát bizonyították. Az ezzel kapcsolatos tényeket osztják meg velünk könyvükben.

Vizsgálatok

„Nagyon fontos tény, hogy nincs olyan újszülött-kori mozgásminta, amely születéskor keletkeznek, mivel a magzat már az újszülött teljes mozgáskészletével rendelkezik. Az egyetlen különbség a mozgások minőségében található, mivel a nehézségi erő a születés után erősebben hat.” /Hidas György/

Hogy ezt honnan lehet tudni? Természetesen az ultrahang vizsgálatok által megfigyelt adatok alapján. A Lelki köldökzsinór című könyvből megtudhatjuk, hogy nem ez az egyetlen terület, aminek a működése már magzatkorban kész. Talán ebben semmi meglepő nincs számunkra, hiszen az egész kilenc holnap a létfontosságú szervek kialakulásáról, fejlődéséről és a kinti életre való alkalmasságáról szól. Viszont ez a tudás közelebb visz minket ahhoz, hogy milyen módon lehetséges felvenni a kapcsolatot a kisbabákkal.

Az ultrahang vizsgálatok segítségével tudjuk, hogy pontosan milyen folyamatok zajlanak egy állapotos nő pocakjában. Már meg lehet állapítani, hogy a magzati kor melyik hetében történnek ezek az elképesztő változások.

„Ma tudjuk, hogy minden emberi érzékszerv működik a terhesség második harmadától, és a magzat reagál tapintási, nyomási, mozgási, hőmérsékleti, egyensúlyi, ízlési és fájdalmi ingerekre.” /Hidas György/

kép: Pixabay

 

A szülés előtti és utáni élet folytonossága

A Lelki köldökzsinór című könyvben bemutatott vizsgálatokból kiderül, hogy a szülők képesek befolyásolni gyermekük viselkedését  pocakon belül. És ezek a minták a megszületett gyermekben is benne vannak, és aztán ahogy egyre nő, nem tűnnek el. Vagyis egyfajta folytonosság van a szülés előtti és a megszületés utáni élet között.

„Finom folyamatosság van mind viselkedési, mind lélektani vonatkozásban a magzat a csecsemő, valamint a csecsemő és a gyermek között.” /Hidas György/

A tapasztalatok azt mutatják, bár nem emlékeznek a gyerekek a méhen belüli életükre, de az ott történt dolgok meghatározhatják viselkedésüket. Ezek az élményeket a gyerekek újra és újra átélik, feldolgozzák életük során, írja Hidas György könyvében.

 

A következő részben az anyai stressz hatásairól írok majd Nektek! Tartsatok velem, hogy a szorongás magzatra vonatkozó hatásait bemutathassam!

Ha van kedved, írd meg hozzászólásban, hogy milyen pozitív vagy negatív tapasztalataid vannak az a legmodernebb ultrahang vizsgálatokkal kapcsolatosan!

Ez a bejegyzés csak könyvajánló. Bővebb Hidas György – Raffai Jenő – Vollner Judit: Lelki köldökzsinór című könyv Második fejezetében olvasható.

Vélemény, hozzászólás?