Nehezen kezelhető gyerekek – Pozitív életszemlélet

Szeretném figyelmetekbe ajánlani Andrew Fuller: Nehezen kezelhető gyerekek című könyvet. A szerző célja az, hogy a gyerekek, szülők és családok élete kiegyensúlyozottabb legyen. Ehhez megosztja velünk több éves pszichológusi munkája során szerzett tapasztalatát a problémás gyerekek nevelésével kapcsolatosan. Itt olvashatod a korábbi írásokat a könyvről. 

Az életben való boldogulás

 

„Az erőszakos gyerekek szüleiben megfogalmazódó aggodalmak listája végtelen. … Ahhoz, hogy a nehezen kezelhető gyerekek boldoguljanak az életben, ki kell játszaniuk erősségeiket.” /Andrew Fuller/

Boldogulás

A Nehezen kezelhető gyerekek című könyvben arról olvashatunk, hogy a mai felgyorsult és internetes kapcsolatok világában nincs egyszerű dolga sem a szülőknek, sem a gyerekeknek. A fiatalok generációja talán úgy tűnhet, hogy magabiztos, pedig tele vannak frusztrációval és félelemmel.

Andrew Fuller könyvében megosztja velünk azokat a gondolatokat, amiktől félhetünk és ami megnehezíti a nehezen kezelhető gyermekeink életét. Véleményem szerint érdemes ezekkel tisztában lenni, hogy szembe tudjunk nézni velük.

kép: Pixabay

 

Érzelmi jóllét

Azt gondolom, hogy az érzelmi jóllét állapotát mindannyian szeretnénk elérni. Andrew Fuller szerint a problémás gyerekeknek azért nehéz jól érezniük magukat, mert a dühkitörések, konfliktusok és egyéb negatív helyzetek közepette nem tanulják meg sem ők, sem mi megfékezni indulatokat. Pedig ez fontos feltétele az örömteli életnek.

A Nehezen kezelhető gyerekek című könyvben többféle technikát találhatunk ahhoz, hogy hogyan tudjuk magunkat és gyermekünket lenyugtatni és elejét venni a dührohamoknak, hisztiknek.

„Amikor egy konfliktus kellős közepén vagyunk, elveszítjük a perspektívánkat. Ahol tudunk, lassítsunk le, nyerjük vissza nyugalmunkat, és azután mutassuk meg nehezen kezelhető gyermekünknek, hogyan kell mérsékelni a vitát.” /Andrew Fuller/

A fejezet további részében olyan tanácsokat kaphatunk a szerzőtől, hogy milyen eszközökkel tudunk boldogságot „teremteni”, hogyan érjük el, hogy gyermekünknek egészséges önbizalma legyen, illetve hogy hogyan tudatosítsa érzelmeit, egyúttal pedig, hogyan tartsa tiszteletben másokét.

 

Az utolsó rész következik a könyvben, ami a leggyakoribb gyereknevelési témákról szól. Tarts velem!

Szívesen fogadom a hozzászólások között, hogy ha leírod, hogy mi a véleményed az érzelmi jólléttel kapcsolatosan!

 

Ez a bejegyzés csak könyvajánló. Bővebb tartalom Andrew Fuller: Nehezen kezelhető gyerekek című könyv Negyedik részében olvasható.

Vélemény, hozzászólás?