Sikeres regisztráció!

82

Könyv

430

Bejegyzés

61

Témakör


Mind egy cipőben járunk! Legyünk akár egy, kettő, három, négy vagy több gyereket nevelő szülők. Mindannyiunkban van egy közös: szeretnénk elég jó szülők lenni.

Azt gondolom, hogy sokat tanulhatunk a gyereknevelésről szóló könyvekből. Viszont azt is tudom, hogy szülőként kevés lehetőségünk van az olvasásra, és ha már megteremtjük rá az időt, akkor szeretnénk olyan könyvet olvasni, ami tényleg nekünk szól.

Ehhez szeretnék segítséget nyújtani, azzal, hogy bemutatom Neked az általam ismert és elolvasott gyereknevelésről szóló könyveket.

Szeretném, ha együtt ki tudnánk deríteni, hogy melyik az a könyv, ami tényleg Neked szól. Ezért elkészítettem a Könyvkereső alkalmazást. Ahol a beállított paraméterek szerint tudsz keresni az általam bemutatott könyvek között.

Mi tegyél, ha egy könyv felkeltette az érdeklődésedet?

Ha a rövid ismertető alapján tetszik egy könyv és szeretnél róla még több infót meg tudni, akkor kattints a megfelelő helyre, hogy elérd a részletes könyvajánlót és a fejezetekről készült bejegyzéseket.


A Könyvkeresőben szűrők segítségével tudsz keresni az eddig bemutatott könyvek között.
A találati listában böngészve elérheted az egyes írásokról szóló rövid ismertetőt.
Ezenkívül Kedvencek listát is készíthetsz a Neked tetsző könyvekből.
A Könyvajánlók menüben találod az eddig bemutatott összes könyvet, amiket az általam megírt ajánlók időrendjében listáztam ki Neked.
Ezek között nem tudsz keresni.
A képekre kattintva eléred a részletes könyvajánlókat, aminek az alján megtalálod a fejezetekről készült bejegyzéseket is.
A Könyvkeresőben szűrők segítségével tudsz keresni az eddig bemutatott könyvekre. A találati listából eléred a rövid ismertetőket.
A Könyvajánlók menüben egy listát találsz az eddig bemutatott könyvekről. Ezek között nem tudsz szűrők alkalmazásával keresni. A képekre kattintva eléred a részletes könyvajánlókat.
A Könyvkeresőben szűrők segítségével tudsz keresni az eddig bemutatott könyvek között.
Négy kategória van: Életkor, Témakör, Szerző, Kiadó.
 
Az Életkor azt határozza meg, hogy a könyv hány éves gyerekek szüleinek szól. Természetesen lehet átfedés a korok között, akkor adott könyv több kategóriában is megjelenik.
 
A Témakör szerinti szűrésnél sok kategóriát találsz. Itt azt vettem alapul, hogy az adott könyv mondanivalója melyik témába tartozik leginkább. Több olyan könyv is van, aminek a fejezetei mind másról szólnak. Így előfordulnak olyan témakörök, amikről csak egy-egy fejezet erejéig írnak a szerzők. Részletesebb tartalmat a Könyvajánló és a bejegyzések listájából kaphatsz.
 
Ha egy konkrét Szerző vagy Kiadó könyvei érdekelnek, akkor válaszd ki a megfelelő nevet a listából és a találatok között csak azok a könyvek fognak megjelenni, amire szűrtél.
A Könyvkereső oldalán a képekre kattintva egy rövid ismertető fogsz találni, amiben megpróbáltam Neked röviden összefoglalni az adott könyv lényegét, mondanivalóját.
Ezeket a leírásokat kedvcsinálónak szántam, ha érdekel téged a bővebb tartalom, akkor a megfelelő gombra kattintva eléred a részletes könyvajánlót és a bejegyzéseket.
Az általam írt ajánlókban részletesen mutatom be Nekted az adott könyvet:
  • Borító
  • Fontos adatok, elérhetőségek
  • Fülszöveg
  • Személyes vélemény
  • Ajánlás
  • Kedvenc idézet
  • Bejegyzések listája
Létrehoztam Nektek egy regisztrációs lehetőséget. Ennek több oka van:
  • A fiókod segítségével tudod kezelni a Kedvenceim listát.
  • A regisztráció során fel tudsz iratkozni hírlevélre is, hogy ne maradj le a legújabb tartalmakról.
  • Ezenkívül hamarosan olyan újdonságok is felkerülnek majd az oldalra, amit csak regisztrált felhasználók fognak tudni elérni.
A Kedvencek listát a Könyvkereső használatával tudod összeállítani.
Ennek az a lényege, hogy amikor felkeltette az érdeklődésedet egy könyv, akkor azt el tudod menteni magadnak. Így később, amikor visszatérsz, meg tudod nézni, hogy miket szeretnél esetleg beszerezni a jövőben és elolvasni.
(Fontos, hogy ez a lista csak akkor marad meg, ha regisztrálsz a honlapra és lesz felhasználói fiókod.)
A Könyvkeresőben a találati listában a könyvek alatt találsz egy gombot .
Ha erre rákattintasz, akkor az adott könyv bekerült a Kedvencek listába.
A Kedvencek megtekintése vagy a Kedveceim menü segítségével éred el a saját listádat
Ha regisztráltál és van saját fiókod, akkor ez a lista megmarad.
Ha egy könyvet törölni szeretnél a listából, akkor az eltávolítás vagy kuka ikonnal tudod ezt megtenni.
Minden könyvhöz tartozik egy Könyvajánló, aminek az alján elérhetitek a fejezetekről készült bejegyzéseket.
Ezek a bejegyzések azért készültek, hogy még jobban megismerhessétek egy adott könyv mondanivalóját.
Fontosnak tartom elmondani, hogy nem rövidített tartalmat fogtok találni a bejegyzésekben, hanem bevezetőt a szerző tanácsaiba.
A részletes tartalom a könyvekben található, én csak kedvcsináló idézeteket és gondolatokat gyűjtöttem ki Nektek, azért, hogy fel tudjátok mérni, hogy az adott könyvet érdemes-e beszereznetek. Hiszen tapasztalatból tudom, hogy egy szülőnek kevés ideje van olvasni, és nehéz megtalálni a sok könyv közül azt, ami tényleg segíteni tud a te problémádon.
A bejegyzések száma sok mindentől függ. Egy részt a könyv hosszától, másrészt a mondanivalótól. Igyekeztem úgy összeállítani a bejegyzéseket, hogy minél pontosabban be tudjam Nektek mutatni a témaköröket, amikkel az adott szerző foglalkozik könyvében.
A bejegyzések száma ezért változó, van olyan könyv, amiről csak egy bejegyzést készítettem, viszont több olyan is van, ahol tíz feletti bejegyzést találtok a Könyvajánló alján.
Ha Könyvkereső használatával találtál rá egy érdekes könyvre, akkor a rövid ismertetőben azonnal láthatod, hogy az adott könyvről a Könyvajánlón kívül mennyi bejegyzést írtam.
  
Ha feliratkozol hírlevélre, akkor emilen keresztül is fogsz értesülni a legújabb tartalmakról.
Például ha felkerül egy új könyv az oldalra, akkor azon a napon fogsz kapni egy emailt, amiben az ajánlót közvetlenül elérheted.
Ez egy hónapban maximum 2-3 emailt jelent.
Ezenkívül évente párszor írok csak hírleveleket, ha valami fontos információt szeretnék megosztani Veled. Vagyis nem fogom elárasztani az email fiókodat.

 


 

Eddig bemutatott könyvek


 

Várható könyvek

Gyógyító és kapcsolódó játékok
Játékok a tudatos jelenlétért
Játssz, mesélj és figyelj!
Fegyelmezés szeretettel
Gyereknevelés ​hatalmi harcok nélkül