A kisgyerekkor nagy kérdései – Hasznos tudnivalók

Jo Frost: A kisgyerekkor nagy kérdései című könyv végére értünk. A korábbi írásaimat a könyvről itt olvashatjátok. A csecsemőkor nagy kérdései című könyvhöz hasonlóan az utolsó fejezet egy hasznos tudnivalókkal teli kisokos, ami egy igazán jó kis gyűjtemény, gyorsan kereshető információkkal.

 

Közérdekű információk

 

Versek és mesekönyvek

Ma rengeteg zenés foglalkozást tartanak kisbabának, kisgyereknek és szüleiknek. Szinte minden nagyvárosban és kerületben találhatunk ilyen programokat. Érdemes elmenni rájuk és kipróbálni, hogy hogyan tetszik gyermekünknek.

kép: Pixabay

 

Nekem a Kerekítő foglalkozások tetszettek a legjobban, de van például Ringató, Csiri Biri és egyéb népzenére épülő programok is. Szerintem jó kis időtöltések és lehet barátkozni más családokkal.

A Szuperdada összegyűjtött pár mondókát és mesekönyvet az angol nyelvterületről, amiket ő szívesen használ a gyerekeknél. Ezek a fordításai megtalálhatóak a könyv végén.

A magyar könyvpiacról például a Ringató és a Kerekítő könyvei nagyon aranyosak. Jó mondókás és játék gyűjtemények lehetnek otthon is.

Elsősegély, gyakori betegségek

Szuperdada összeszedte a leggyakoribb betegségek tüneteit és a teendőket. Illetve hosszan részletezi az elsősegély nyújtás lépéseit vészhelyzet esetén. Ebben szerepel a mesterséges lélegeztetés és az elsősegély felszerelés elengedhetetlen részeinek felsorolása.

kép: Pixabay

Hasznos címek

A csecsemőkor nagy kérdései című könyvhöz hasonlóan a fordítók itt is összeszedték a leghasznosabb magyarországi szervezeteket, címeket, telefonszámokat és honlapokat, ahol a könyvben szereplő témákkal kapcsolatban bővebb tanácsokat és információkat találunk.

 

Ezzel befejeztük Jo Frost: A kisgyerekkor nagy kérdései című könyvet, amely a kisbabák első évéről szól. A következőkben Kim John Payne: Egyszerűbb gyermekkor című könyv következik, ami bemutatja, hogy hogyan neveljünk nyugodtabb, boldogabb, magabiztosabb gyerekeket! Tarts velem továbbra is!

 A hozzászólásokban szívesen fogadom a véleményedet az ilyen kisokos gyűjtemények kapcsolatosan. Valóban hasznosak vagy mindenki úgy is megnézni az interneten?

Ez a bejegyzés csak könyvajánló. Bővebb tartalom Jo Frost: A kisgyerekkor nagy kérdései című könyv Negyedik részében olvasható.

Vélemény, hozzászólás?