A biztonságos kötődés megalapozása

Ruth Newton könyve a szülő-gyerek közötti érzelmi kötődésről.

Hasznos tanácsok, hogy gyermekeinkre jobban és érzékenyebben rá tudjunk hangolódni.

Az érzelmi szabályozás megtanításának lépései fogantatástól ötéves korig.

 

 

 

  • Kulcslyuk Kiadó, 2019
  • 250 oldal

 

Leírás

Ruth Newton csecsemő- és gyermekpszichológusként dolgozik Amerikában. Küldetésének tartja, hogy minél több emberrel megismertesse az érzelmi kötődés fontosságát. A biztonságos kötődés megalapozása című könyvében a szülőkhöz szól. Velük osztja meg a kötődéselmélet legfontosabb ismereteit, és nekik ad tanácsokat ahhoz, hogy gyermekükkel szoros, szeretettel teli és meghitt kapcsolatot ápoljanak.

„A legnagyobb ajándék, amit adhatunk [gyermekünknek] az a biztonságos korai kötődés.” /Ruth Newton/

A szerző szerint, amikor egy kisgyerek fejlődését leírjuk és megfigyeljük, akkor elsősorban értelmi és mozgásfejlődését vesszük alapul, pedig a társas-érzelmi fejlődése legalább annyira fontos. A biztonságos kötődés megalapozása című könyvből megtudhatjuk, hogy a pozitív érzelmi kötődés milyen jó hatással van a gyermekünk fejlődésére.

„Könyvem célja éppen az, hogy a kötődésre és az érzelmi szabályozásra vonatkozó tudás megosztásával segítsek a szülőknek érzelmileg stabilabb gyereket nevelni.” /Ruth Newton/

Ruth Newton az elméleti tudás bemutatása után a fogantatástól ötéves korig tartó időszakra lát áll bennünket hasznos tanácsokkal, hogy jobban rá tudjunk hangolódni gyermekünkre.

„A biztonságos kötődés kulcsa a szülő minél érzékenyebb ráhangolódása gyermekére.” /Ruth Newton/

 

 

További információk

Oldalszám:

250 oldal

Kiadó:

Kulcslyuk Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?