A család ereje

Dr. Gordon Neufeld és Dr. Máté Gábor könyve az alapokról, a család fontosságáról.

Megdöbbentő és kijózanító vélemények és gondolatok a megfelelő szülő-gyerek kapcsolatról.

Alapkérdés: Hogyan harcoljunk a kortársak csábítása ellen a fontos kérdésekben?

 

 

 

  • Libri Kiadó, 2014
  • 486 oldal

 

Leírás

Ha kötelező olvasmányt kellene választanom a mai szülőknek, akkor azt gondolom, hogy Dr. Gordon Neufeld és Dr. Máté Gábor: A család ereje című könyvet választanám.

Ez az írás nem gyereknevelési praktikákról vagy életkor szerinti tanácsokról szól, hanem mindennek az alapjáról. A szerzők szerint a nevelés alfája a megfelelő szülő-gyerek kapcsolat, de sajnos a mai világban ez a szilárdnak hit köteléket sok “támadás” éri, ami megnehezíti a munkánkat szülőként.

„A szülőség ugyanis nem más, mint kapcsolat. … Csak a gyermekeinkkel kialakított kétoldalú kapcsolat teheti szilárddá és biztossá a pozíciónkat.” /Dr. Máté Gábor/

A könyv témája a kortárs-orientáció problémája. A szerzők szerint a gyerekeink annyi időt töltenek a kortársaik között, hogy elcsúszott a fókusz, és a barátok hatása már jóval nagyobb a gyermekeinkre, mint a miénk. Dr. Gordon Neufeld és Dr. Máté Gábor arra hívják fel a figyelmet, hogy hódítsuk vissza csemetéinket a kortársaktól.

„Mi elveszítjük a neveléshez szükséges hatalmat, az ártatlan és hozzá nem értő bitorlók viszont megszerzik, és így rossz útra vezethetik gyermekeinket.”/Dr Gordon Neufel/

 

 

További információk

Oldalszám:

486 oldal

Kiadó:

Libri Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?