A Montessori általános iskola

Barbara Stein németországi Montessori általános iskola igazgatójának könyve.

A módszer ismertetése elméletben és gyakorlatban.

A Montessori-pedagógia A-tól Z-ig.

 

 

 

  • Saxum Kiadó, 2015
  • 212 oldal

 

Leírás

Barbara Stein egy Montessori általános iskola igazgatója és tanára volt Németországban. Könyvének célja, hogy jobban megismertesse a Montessori-módszert az olvasóval, illetve bemutassa, hogy iskolai környezetben hogyan alkalmazzák Maria Montessori nevelési elveit.

„A kezükben lévő könyv leírja a Montessori-pedagógia megvalósítását az általános iskolában, középpontba állítva az elmélet és a gyakorlat kapcsolatát.” /Barbara Stein/

A Montessori-módszerről azt gondolom, hogy már sokat hallottatok. Sok internetes oldalon és blogon lehet ötleteket meríteni a nevelés, az oktatás és az otthon kialakítás témájában. Barbara Stein könyvének segítségével ezeket a tudásmorzsákat rakhajtuk össze egy kerek egésszé, hogy jobban megértsük, hogy mit miért és hogyan tegyünk azért, hogy Montessori inspirálta szülők lehessünk.

„A cél a gyermek önoktatási folyamatának támogatása.” /Barbara Stein/

Nekem nagyon tetszett, hogy A Montessori általános iskola című könyvben az elméleti információk után az iskolában használt Montessori eszközöket és a tantárgy specifikus oktatási elveket is részletesen bemutatja nekünk a szerző.

 

 

További információk

Oldalszám:

212 oldal

Kiadó:

Saxum Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?