A nevelés az élet szolgálata – Fejleszt vagy rombol?

A könyvsorozat soron kívüli része.

A képernyő és az internet hatásai.

Megoldások és megelőzési lehetőségek.

 

 

  • Kulcs a muzsikához Kiadó, 2020
  • 172 oldal

 

Leírás

Az Előszóból kiderül, hogy A nevelés az élet szolgálata – Fejleszt vagy rombol? című könyv az eredeti könyvsorozat soron kívüli része. A szerző azért döntött úgy, hogy kiadja, mert azt tapasztalta, hogy az okoseszközök használatával kapcsolatos nevelési tanácsokra nagy az igény a mai szülők körében.

A könyv alcíme az, hogy Kulcs az okoseszközök okos használatához. Azt gondolom, hogy ez egy igazán találó cím, ugyanis a könyvben szereplő nevelési elvek és tanácsok valóban útmutatóként szolgálhatnak számunkra ebben a most még igazából “újnak” tekinthető szülői kihívásban.

Pécsi Rita arra biztat bennünket, hogy “vegyük fel a harcot” az képernyőkkel szemben, amik körülvesznek bennünket. Nem azért, mert ezek haszontalan cuccok, vagy mert semmi előnyük nincsen, hanem azért, mert gyermekeink éretlen idegrendszerére és fejlődő személyiségére komoly veszélyt jelentenek. A könyvben több olyan kutatási eredménnyel is találkozhatunk, amik alátámasztják, hogy ezek a kockázatok reálisak és nem csak riogatások.

„Szomoró tény, hogy már nemcsak játékfüggőségről, hanem internet-, multitasking-, Facebook- és üzenetfüggőségről is beszélnünk kell.” /Uzsalyné Pécsi Rita/

A szerző többször kiemeli számunkra, hogy nem démonizálni szeretné az okoseszközöket, hanem fel szeretné rázni a szülőket, hogy vegyék kezükbe az irányítást és tudatos szabályokat hozzanak a képernyőidő korlátozása és használata tekintetében.

 

További információk

Oldalszám:

172 oldal

Kiadó:

Kulcs a muzsikához Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?