A nevelés az élet szolgálata – IV. kötet

A nevelés az élet szolgálata könyvsorozat negyedik része.

Uzsalnyé Pécsi Rita gondolatai a serdülőkorról.

Az egész életen átívelő lélekmozgások tematikájának befejező része.

 

 

 

 • Kulcs a muzsikához Kiadó, 2012
 • 147 oldal

 

Leírás

Uzsalyné Pécsi Rita által írt A nevelés az élet szolgálata sorozat Harmadik és Negyedik része is a serdülőkör fontos témáiról szól. Azt gondolom, hogy ebből is látszik, hogy milyen fontos időszakról van szó.

A könyv első részében bemutatott hármas ütemű fejlődés egy olyan lelki fejlődési modell, ami meghatározza a személyiség kifejlődésének és érettségének lépéseit a kamaszkorban. Az elmélet szerint a személyiség öt rétegében zajló folyamatról van szó, ami három fázison megy keresztül.

Három fázis:

    1. zavarodottság
    2. felfedezés
    3. meghódítás

Öt réteg:

    • én
    • te
    • mi
    • érték
    • spiritualitás

A filozófia szerint mond az öt terület egyszerre, párhuzamosan fejlődik a három fázis alapján. Persze vannak aránytalanságok, de ahhoz, hogy egy érett, felnőtt személyiség kialakuljon fontos, hogy ezeket a lépcsőket végigjárja a fiatal.

A Negyedik kötetben ezeken a lépcsőkön egyesével végigvezet bennünket Pécsi Rita és a végére magunk is egész rendszerben látjuk majd a kamaszkor fontos mérföldköveit, elsősorban lelki szempontból.

„Örömteli, hálás várakozással élünk most együtt ezzel, a még letisztulatlan, forrongó állapottak, miközben nevelésünkben alapvető fordulat következik be. A gyerekes “fogásokat” elhagyjuk, átalakítju. Szeretetünknek “más arca” lesz. /Uzsalyné Pécsi Rita/

 

További információk

Oldalszám:

147 oldal

Kiadó:

Kulcs a muzsikához Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?