A nevelés az élet szolgálata – VI. kötet

A könyvsorozat hatodik része.

Témák: Bizalom, önértékelés, önbecsülés.

Jelenlegi társadalmunk legnagyobb hiánycikkei.

 

 

  • Kulcs a muzsikához Kiadó, 2017
  • 150 oldal

 

Leírás

Pécsi Rita könyvsorozatának bizalompedagógiával foglalkozó könyvek közül a második rész A nevelés az élet szolgálata – VI. kötet. A könyvben szereplő témakörök: bizalom, önértékelés, önbecsülés

A jelenlegi társadalmunkra komoly hatással van a sok-sok sztár, celeb, influenszer és egyéb média szereplő által mutatott világ. Gyermekeink olyan világban nőnek fel, ahol a like-ok, követők és megosztások száma mutatja a sikert. Azt gondolom, hogy ezek az emberek sem rosszabbak, sem jobbak nálunk. Sőt azt sem gondolom, hogy ők azért sikeresek, mert nagyobb az önértékelésük.

Ezek a mérőszámok külső tényezők, ezek nem az egyénről szólnak és sokszor tiszavirág életűek. Véleményem szerint nagyon fontos lenne szülőként, ha sikerülne olyan gyermekeket felnevelnünk, akik nem kívülről várják a megerősítést, akik olyan önbecsüléssel rendelkeznek, hogy nem hagyják magukat félresöpörni és ki tudnak állni magukért, és akik a helyes önértékelésük nyomán belső biztonságban és szabadságban élhetnek.

„Nem vagyunk tökéletesek, sem fantasztikusak, sőt esendők vagyunk … de értékesek. Ez az egyik legfontosabb kiindulópontunk. A nevelésünk célja az, hogy ezt a belső értéket idővel mások vélekedésétől függetlenül is meg tudjuk becsülni.” /Uzsalyné Pécsi Rita/

Pécsi Rita könyvében a sok fontos gondolatot oszt meg velünk ezekben a témakörökben, ami segíthet nekünk a bizalommal nevelés útján elindulni és támogatni gyermekünk önbizalmának kibontakozását.

 

További információk

Oldalszám:

150 oldal

Kiadó:

Kulcs a muzsikához Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?