A szülői jelenlét ereje

Daniel és Tina könyv a szülő-gyerek kapcsolatról.

Egy értékes könyv az érzelmi gondoskodásról.

Négy S – a gondolkodás négy alapeleme

 

 

 

 • Ursus Libris Kiadó, 2020
 • 273 oldal

 

Leírás

Daniel J. Siegel és Tina Payne Bryson A szülői jelenlét ereje című könyvükben a szülő-gyerek kapcsolatról osztják meg velünk gondolataikat. Arra hívnak bennünket, hogy legyünk jelen gyermekünk életében. Ne csak fizikai szükségleteiket elégítsük ki, hanem az érzelmeire is figyeljünk oda. Nyújtsunk neki érzelmi biztonságot, amiben megfelelően fejlődhet.

“Mi a legfontosabb, amit megtehetek annak érdekében, hogy a gyermekem sikeres legyen és otthon érezze magát a világban? … A válaszunk egyszerű (bár nem feltétlenül könnyen kivitelezhető): jelen kell legyünk a gyerekeink életében.” /Daniel J. Siegel és Tina Payne Bryson/

Az általuk kidolgozott érzelmi gondoskodásnak négy alapeleme van:

    • Safe – Biztonság
    • Seen – Megértés
    • Soothed – Megnyugtatás
    • Secure – Érzelmi biztonság

A szülői jelenlét ereje című könyv mondanivalója erre a négy alapelemre épül. Mindegyiket kapcsolatosan igazán részletesen és gyakorlatias példákon keresztül mutatják be számunkra a szerzők.

Közben pedig arra bíztatnak bennünket, hogy szerezzünk kellő önismeretet ahhoz, hogy olyan szülőkké válhassunk, akik mindig is lenni szerettünk volna.

“Ezt a könyvet mindazoknak a tökéletlen szülőknek írtuk, akiket mélyen érint a gyerekeik sorsa.” /Daniel J. Siegel és Tina Payne Bryson/

 

További információk

Oldalszám:

273 oldal

Kiadó:

Ursus Libris Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?