Az én, én, én járvány

Amy McCready könyve az énközpontúságról és az elkényeztetett viselkedésről.

35 megoldást kínáló stratégia.

Alapkérdés: Hogyan értessük meg gyermekeinkkel, hogy nem körülöttük forog a világ?

 

 

 

  • XXI. Század Kiadó, 2016
  • 377 oldal

 

Leírás

Amy McCready szerint egy komoly “betegség” járványszerűen terjed a gyermekeink körében, ez pedig a “jár nekem” hozzáállás. Az én, én, én járvány című könyv azért született meg, mert a szerző szeretne megnyugtatni bennünket ez a fajta “betegség” gyógyítható. Amy Mcready 35 eszközből álló ellenszer listát állított össze számunkra, amik a különböző helyzetekben segíthetnek.

„Ezeket az eszközöket alkalmazva a rossz viselkedés és a „Mindent megkapok, amit akarok, méghozzá azonnal!” hozzáállás eltűnik.” /Amy McCready/

A stratégiák célja az, hogy egészséges lelkű, felelősségteljes, másokat tisztelő, sikeres, boldog felnőttet neveljünk gyermekünkből. Az eszközök között vannak univerzálisan használható módszerek, de vannak olyanok is, amik az élet konkrét területein bevethetőek.

Az én, én, én járvány című könyv mondanivalójával könnyen lehet azonosulni, hiszen olyan tanácsokat kapunk a szerzőtől, amik reális elvárásokat támasztanak felénk és gyermekünk felé. Amy McCready végig szem előtt tarja a gyerekek személyiségét, a szülő-gyerek szeretetkapcsolatot és a tiszteletet.

„A stratégiák … önnek is megadják majd azt a magabiztosságot, háttértudást, sőt, konkrét szavakat, amelyekkel az otthonát megszabadíthatja az elkényeztetett magatartásformáktól.” /Amy McCready/

 

 

További információk

Oldalszám:

377 oldal

Kiadó:

XXI. Század Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?