Babapszichológia

Vida Ágnesnek, a Kismamablog és Gazdagmami szerzőjének országszerte ismert könyve.

Önbizalmat és magabiztosságot adó írás első gyereket váró vagy első gyerekes szülőknek.

Cél: A csecsemők viselkedésének elemzése, hogy jobban megértsük őket.

 

 

 

 • Kulcslyuk Könyvkiadó, 2011
 • 331 oldal

Leírás

Vida Ágnes a Kismamablog szerzőjeként vált először ismertté. Az internetes keresgélés során hamar rátalálnak a válaszokat kereső kismamák erre a blogra. Hiszen az évek alatt Ági valóban rengeteg hasznos információval és tanáccsal töltötte meg. Én is így találkoztam először a nevével és írásaival.

Babapszichológia című könyv célközönsége elsősorban a kismamák és az első gyerekes anyukák. Vida Ágnes szeretne átfogó képet adni a kisbabákról, viselkedésükről, fejlődésükről az életük első két évében. Ezek az információk önbizalmat és magabiztosságot adhatnak nekünk ahhoz, hogy ellássuk őket, ne aggódjunk annyira és hogy könnyebben vegyük az akadályokat.

„Miért fontos, hogy megértsük a csecsemőkort? Például azért, mert szülőként így sokkal könnyebb a helyzetünk: tudjuk, miért viselkedik a gyermekünk úgy, ahogy, nem aggódunk azon, vajon „normális-e”, amit csinál, átlátjuk és megértjük fejlődésének menetét, és innen már csak egy lépésre vagyunk egy-egy konkrét nevelési helyzet megoldásától.” /Vida Ágnes/

A könyvben a következő felosztás alapján olvashatunk a kisbabák fejlődéséről:

    • Újszülöttkor
    • Egy-hat hónapos kor
    • Hat-tizenkét hónapos kor
    • Egy-két éves kor

Vida Ágnes igyekszik minden fontos információt megosztani velünk, amit az adott hónapban tudnunk kell a személyiség, a társaskapcsolatok, a kommunikáció és a mozgásfejlődésről vagy az önállóságról.

„Ez nem egy hagyományos babaápolási könyv, amely orvosi szempontból közelíti meg a csecsemőket, és nem is egy adott módszert leíró kötet, amely uniformizált nevelési tippeket ad. Ezeket az oldalakon lélektani szempontból igyekszem végigkövetni, hogyan is „működik” a baba, mit érez, miként formálódik a személyisége, milyen veleszületett tulajdonságai vannak, melyek azok, amik később alakulnak ki, és mi az, amit szülőként mi tudunk alakítani.” /Vida Ágnes/

 

 

A szerző további könyvei:

Anyapszichológia

 

További információk

Oldalszám:

331 oldal

Kiadó:

Kulcslyuk Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?