Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgass úgy, hogy elmesélje – Kisgyerekes szülőknek

A jól ismert Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgass úgy, hogy elmesélje című könyv kisgyerekeseknek szóló része.

Hiánypótló írás, ami segíthet a kisebb gyermekeknél is alkalmazni az “úgy beszélés” művészetét.

Ugyanaz a hat téma, csak más szemszögből.

 

 

  • Reneszánsz Könyvkiadó, 2017
  • 353 oldal

Leírás

A Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgass úgy, hogy elmesélje – Kisgyerekes szülőknek című könyv szerzői a korábbi könyv írójának, Adele Faber-nek lánya és gyerekkori legjobb barátnője.

Azt gondolom, hogy ettől a családi köteléktől lesz nagyon hiteles ez a könyv. Hiszen egy olyan anyukától olvashatunk tanácsokat, aki egy “úgy beszélő” szülő mellett nőtt fel. Nagyon szimpatikus számomra Joanna Faber alázatos hozáállása a témához. Könyvében beismeri vívódásait, kudarcait és nem bújik anyukája sikerei mögé.

“Tartozom egy vallomással. Olyan anya mellett nőttem fel, aki sikerkönyveket írt a gyereknevelésről. (…) Ilyen előzmények után illene, hogy gyerekjáték legyen számomra a nevelés. (…) Rá kellett jönnöm, hogy a nevelésben semmi sem könnyű vagy tökéletes. Van, amikor a puszta túlélés is éppen elegendő cél.” /Joanna Faber/

A Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgass úgy, hogy elmesélje – Kisgyerekes szülőknek című könyv témakörei megegyeznek a Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgass úgy, hogy elmesélje című könyvvel. Csak most minden téma egy óvodás szemszögéből van bemutatva.

„Ez a könyv azért jött létre, mert a szülők újabb és újabb példákra és bevethető stratégiákra voltak kíváncsiak a kisgyermekneveléshez.” /Joanna Faber/

Miután megismerkedtünk az úgy beszélés különböző területeivel (érzelmek elfogadása, együttműködést segítő technikák, problémamegoldás, dicséret), a könyv második felében a leggyakoribb gyereknevelési problémákról olvashatunk. A tanácsok igazán gyakorlatiasak, érthetőek és összeszedettek. A fejezetek végén itt is találunk egy kimásolható kisokost.

 

További információk

Oldalszám:

353 oldal

Kiadó:

Reneszánsz Könyvkiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?