Gyerekekre hangolva

Gary Chapman könyve a szeretetről.

Öt szeretetnyelv speciálisan a szülő-gyerek kapcsolatra.

Mottó: Minden gyermeknek van egy elsődleges szeretetnyelve.

 

 

  • Harmat Kiadó, 2015
  • 225 oldal

 

Leírás

Gary Chapman által kitalált és megfogalmazott öt szeretetnyelvet szerintem már senkinek sem kell bemutatnom: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek és testi érintés. Az elmélet szerint mindenkinek van egy elsődleges szeretetnyelve, amely számára érzelmileg kifejezőbb, mint a másik négy.

A Gyerekekre hangolva című könyv kifejezetten szülőknek szól, hiszen hamar kiderült, hogy a szeretnyelveket nem csak a párkapcsolatban lehet értelmezni. Az anyukákban és apukákban felmerült az igény, hogy szeretnék megismerni gyermekük elsődleges szeretetnyelvét és ezt a tőlük telhető legjobban beszélni.

„Könyvünk útmutatást ad a szülőknek, hogyan fejezzék ki érthetőbb módon szeretetüket gyermekük iránt, azaz hogyan töltsék be teljesebben szülői hivatásukat.” /Gary Chapman/

Ha magunktól nem jövünk rá, hogy mi lehet gyermekünk elsődleges szeretetnyelve, akkor az interneten találhatunk teszteket, amik segítenek beazonosítani. Ha ez meg van, akkor a Gyerekekre hangolva című könyvben egyesével végigmehetünk a nyelveken, ahol Gary Chapman bemutatja a jellemző vonásokat, illetve tanácsot ad nekünk, hogy hogyan lehetnénk szülőként kifejezőbbek az adott nyelven.

“Ha felismerjük és elkezdjük alkalmazni gyermekünk elsődleges szeretetnyelvét, családi életünk meghittebbé és örömtelibbé válik. … A szeretetnyelvek használata önmagában nem gyógyír minden problémára, de biztonságos otthont és reményt nyújt gyermekeink számára. Nagy lehetőség rejlik benne.” /Gary Chapman/

 

További információk

Oldalszám:

225 oldal

Kiadó:

Harmat Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?