Gyerekhatárok

A Határvonalak sorozat egyik része.

Dr. Henry Cloud & Dr. John Townsend tanácsai szülőknek a nevelésről.

A gyerekekkel kapcsolatos határok tíz törvénye.

 

 

 

  • Harmat Kiadó, 2010
  • 259 oldal

 

Leírás

Dr. Henry Cloud & Dr. John Townsend Határaink című írásukkal váltak híressé. Azóta a Határvonalak sorozatban a korlátok elméletét és jelentőségét több emberi kapcsolatra kiterjesztett.

A Gyerekhatárok című könyvben a szülőknek szeretnének segíteni a szerzők, hogy felállítsák a megfelelő határokat gyermekükkel szemben. Ne azt gondoljuk, hogy Henry Cloud és John Townsend valami vaskalapos nevelési módszer mellett szeretnének érvelni. Az ő álláspontjuk szerint vannak bizonyos tujaldonságok és képességek, amiket meg kellene tanítnunk gyermekeinknek a felnőtté válás előtt. Szerintük a határok felállítása egy jó eszköz ehhez.

„Figyelmünk középpontjában … nem annyire a problémák, mint inkább azok az alapelvek állnak, amelyek segítségünkre lehetnek abban, hogy gyermekeinket a saját életükért való felelősségvállalásra ösztönözzük.” /Dr. Henry Cloud & Dr. John Townsend/

A szerzők könyvükben nagyon logikus, pontokba szedett elveket mutatnak be nekünk, amiket könnyű átültetni a gyakorlatba. Az általuk képviselt szemléletmód a gyerekekkel kapcsolatos határok tíz törvényére épül, amik mind egy-egy fontos nevelési célról szólnak.

„A határok lényege nem abban áll, hogy a szülő rákényszeríti akaratát a gyermekre, hiszen aki kényszerből cselekszik, aligha tud érett és helyes döntéseket hozni. A határok kijelölése sokkal inkább a gyermek életének „mederben tartásáról” szól.” /Dr. Henry Cloud & Dr. John Townsend/

 

 

A szerző további könyvei:

Kamaszhatárok

 

További információk

Oldalszám:

259 oldal

Kiadó:

Harmat Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?