Igenközpontú nevelés

Daniel és Tina újabb értékes könyve.

Igenközpontú nevelés, ami nem az állandó engedékenységről szól.

Gyermekünk mentális erejének fejlesztése.

 

 

 

 • Ursus Libris Kiadó, 2019
 • 203 oldal

 

Leírás

Danuel J. Siegel és Tina Payne Bryson harmadik könyvében, az Igenközpontú nevelés című kötetben, arról olvashatunk, hogy hogyan támogathatjuk gyermekünket abban, hogy igent tudjon mondani önmagára, az életre és hogy kiaknázza a benne lévő lehetőségeket.

Az szerzőpáros szerint az igenközpontú nevelés által olyan képességekkel tudjuk felruházni gyermekünket, ami segíthet neki nyitni az új dolgok felé és a nehézségeken, akadályokon túljutni.

“A gyermekeinknek erre az igenközpontú személetmódra van szükségük ahhoz, hogy megtanulják a nehézségeket és új tapasztalatokat nem bénító akadályoknak látni, hanem egyszerűen kihívásoknak, amelyekkel képesek szembenézni, legyőzni őket és tanulni belőlük.” /Daniel J. Siegel és Tina Payne Bryson/

A könyvben bemutatott módszerek segítségével egy belső iránytűt adhatunk gyermekünknek, ami az őt körülvevő nemközpontú világban eligazíthatja őt.

“A nemközpontú világszemlélet fő jellemzői a makacsság, a szorongás, a versengés és a fenyegetés, s ebben az állapotban sokkal kevésbé vagyunk képesek jól kezelni a nehéz helyzeteket vagy világos megértésre jutni önmagunkkal és másokkal kapcsolatosan.” /Daniel J. Siegel és Tina Payne Bryson/

Az igenközpontú nevelés négy alapeleméről szól a könyv:

    • egyensúly
    • reziliencia (rugalmas ellenállási képesség)
    • értő belátás
    • empátia

További információk

Oldalszám:

203 oldal

Kiadó:

Ursus Libris Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?