Játékos nevelés

Lawrence J. Cohen világhírű könyve játékterápiáról, önbizalom növelésről.

Tanácsok a konfliktusok szelíd és kreatív megoldásához.

Mottó: Feszült helyzetekben szigor helyett játékosság.

 

 

 

  • Kulcslyuk Kiadó, 2015
  • 414 oldal

Leírás

Lawrence J. Cohen Játékos nevelés című könyve a konfliktusok szelíd és kreatív megoldásról szól. A szerző arra hívja a szülőket, hogy a feszült helyzeteket szigor helyett egy kis játékossággal oldják meg.

„Elég volt egy kis játékosság, hogy új irányt vegyenek az események. Ez a kis epizód is azt mutatja, hogy a játékos gyereknevelés bárhol, bármilyen élethelyzetben jól jöhet, nem csak a kifejezetten játékra szánt időben.” /Lawrence J. Cohen/

A szerző nem azt mondja, hogy a gyereknevelés csak móka és kacagás, hanem arra hívja fel a figyelmet, hogy azon a nyelven szóljunk a gyerekhez, ami számára a legkifejezőbb, vagyis a játékok nyelvén.

„A játék a gyerekek számára a kommunikáció, a kísérletezés és a tanulás legfontosabb eszköze is.” /Lawrence J. Cohen/

A Játékos nevelés című könyv egyik fontos pozitívuma, hogy nem csak elméletben mutatja be számunk a játékos nevelést, hanem számtalan konkrét ötletről is olvashatunk benne. Meglepően hatékony és sikeres megoldásakat kaphatunk a szerzőtől, amik az erős kapcsolat és kötődés kialakításáról és megőrzéséről szólnak.

Számomra nagyon fontos üzenete ennek a könyvnek az “üljünk le a padlóra mozgalom”. Lawrence J. Cohen szerint sok pozitív tapasztalatot gyűjthetünk így, hiszen amikor leülünk egy gyerekkel játszani, akkor megpróbálhatjuk követni az ő szabályait, belehelyezkedni az ő világába és figyelni arra, hogy ő mit szeretne csinálni. Ha belegondolunk, hogy mi naponta hányszor kérjük őt arra, hogy figyeljen oda ránk, és a mi szabályaink szerint tegye a dolgokat, akkor nem tűnhet akkora erőfeszítésnek néha egy kicsit átállni a másik oldalra.

„Sok felnőtt kívülállónak érzi magát abban a világban, amelyben a gyerekek élnek, és amelyet egykor mi magunk is jól ismertünk, de mintha elfelejtettünk volna. … A felnőtt számára eleinte nehézséget jelenthet, de némi gyakorlással és szilárd elhatározással bárki el tudja sajátítani.” /Lawrence J. Cohen/

 

 

A szerző további könyvei:

Legyőzzük a félelemet!

 

További információk

Oldalszám:

414 oldal

Kiadó:

Kulcslyuk Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?