Kamaszhatárok

Dr. John Townsend könyve a tinédzsereket nevelő szülőknek.

Mottó: A tizenéveseknek szükségük van arra, hogy szüleik egészséges határokat jelöljenek ki számukra.

Tanácsok a korlátok felállításához.

 

 

 

  • Harmat Kiadó, 2012
  • 282 oldal

 

Leírás

Dr. John Townsend Kamaszhatárok című könyve tekinthető a Gyerekhatárok című könyv folytatásának. Ezúttal a tinédzserkor problémáira tér ki a szerző. Az alapgondolat az, hogy legyünk aktívan jelen kamaszgyermekünk életében, mert szüksége van ránk, akkor is, ha ezt nem meri beismerni.

„A tizenéveseknek külső támaszra van szükségük ahhoz, hogy felelősségteljes, figyelmes és másokkal együtt érző felnőttekké váljanak. A kamaszok számára a szülők szolgának támasztékként.” /John Townsend/

John Townsend könyvében arra hívja a szülőket, hogy állítsanak fel megfelelő határokat, hogy a tinédzser elsajátítsa a felnőtté váláshoz szükséges legfontosabb képességeket. A Kamaszhatárok című könyvben olvasható elvek képesek egyensúlyt tartani a szabadság és a felelősség között úgy, hogy közben a kötődés és a szeretetkapcsolat nem sérül.

„A gyerekek életében … a kamaszkor az az időszak, amikor meg kell tanulniuk, hogy a szabadságot olyan mértékben érdemelhetik ki, amilyen mértékben felelősnek mutatkoznak.” /John Townsend/

Az elmélet gyakorlatba ültetéséhez is kapunk tanácsokat a szerzőtől, hiszen a könyv végén 26 gyakori problémában fejti ki a véleményét és osztja meg velünk tanácsait.

 

A szerző további könyvei:

Gyerekhatárok

 

További információk

Oldalszám:

282 oldal

Kiadó:

Harmat Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?