Kamaszokra hangolva

Gary Chapman könyve tiniket nevelő szülőknek.

Öt szeretetnyelv speciálisan a szülő-kamasz kapcsolatra.

Mottó: A kamaszoknak szeretetteljes vezetésre van szükségük.

 

 

 

  • Harmat Kiadó, 2015
  • 225 oldal

 

Leírás

Gary Chapman Kamaszokra hangolva című könyvének alapgondolata az öt szeretetnyelv elmélet: elismerő szavak, minőségi idő, ajándékozás, szívességek és testi érintés.

A szerző szerint a szeretetnyelvek nem oldanak meg minden neveléskor felmerülő kérdést, viszont segítségükkel egy olyan kapcsolatot alakíthatunk ki tinédzser gyermekünkkel, amire nyugodtan támaszkodhat, és ahonna elindulhat világot látni.

„A kamaszok szeretetszükségletének betöltéséről lesz szó, ami a véleményem szerint a legalapvetőbb feltétele a szülő és kamaszkorú gyermeke közötti jó kapcsolatnak. Szülei szeretete olyan biztonságot és önbizalmat nyújt a kamasz számára, hogy képes lesz ellenállni a jelenkori kultúra negatív hatásainak.” /Gary Chapman/

Kamaszokra hangolva című könyvből megtudhatjuk, hogy a tinédzserkor nem eredendően nehéz időszak, hiszen a szeretettel megalapozott jó szülő-tinédzser kapcsolat sok mindentől megvédheti a gyermeket, és megkönnyítheti a kamaszkort.

Ehhez arra van szükség, hogy meghatározzuk tinédzser gyermekünk elsődleges szeretetnyelvét és ezt a tudást alkalmazzuk a mindennapokban. Ezzel kapcsolatosan osztja meg velünk tudását Gary Chapman miközben egyesével végigmegy az öt nyelven könyvében.

“Olyan gyakran használjuk elsődleges szeretetnyelvét, amilyen gyakran igényli, mert csak így telik meg az érzelmi tankja.” /Gary Chapman/

További információk

Oldalszám:

225 oldal

Kiadó:

Harmat Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?