Képernyőtudatos család

Dr. Devorah Heitner könyve a digitális bennszülőttek neveléséről.

Modern hozzáállás, használható tanácsok.

Alapkérdés: Hogyan válljunk techpozitív szülőkké?

 

 

 

  • HVG Könyvek Kiadó, 2018
  • 267 oldal

 

Leírás

Dr. Devorah Heitner Képernyőtudatos család című könyve a digitális bennszülőttek neveléséről szól. Az elmélet szerint ők az a generáció, akik már úgy nőnek fel, hogy képernyők veszi körbe őket mindenhol és tapasztalataik szerint az internet elérése állandó.

A szerző azt tanácsolja nekünk, hogy szülőként ne az legyen a célunk, hogy eltiltsuk gyermekeinket minden kütyütől, vagy folyamatosan ellenőrizzünk, hanem tanítsunk meg nekik olyan értékeket, amik segítenek eligazodni a digitális világban.

„Szülőként a mi felelősségünk gondoskodni arról, hogy gyermekeink elsajátítsák a „képernyőtudatos” élethez szükséges készségeket.” /Devorah Heitner/

Dr. Devorah Heitner szemlélet módja szerint legyünk kiváncsiak és nyitottak a gyermekeink világára, csak így fog sikerülni mentorálni őket ebben a különös és gyorsan változó környezetben. A könyv egyik fontos üzenete az, hogy ne bízzunk a digitális jártasságban, hiszen lehet valaki művelt felhasználó, de közben digitálisan naiv. Itt jövünk mi a képbe, lehet, hogy gyermekeink értenek a kütyükhöz, de nekünk van elég élettapasztatunk a kapcsolatokhoz, a konfliktus megoldásához és a biztonsági intézkedésekhez.

„Szentül hiszem, hogy a szülők rendelkeznek azokkal a képességekkel, amelyekkel átsegíthetik a gyerekeket ezen az időszakon, és a legtöbbet hozhatják ki a modern technológiából.” /Devorah Heitner/

 

 

További információk

Oldalszám:

267 oldal

Kiadó:

HVG Könyvek Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?