Lelki köldökzsinór

Magyar szerzők korszakalkotó felfedezése.

Könyv az anya-magzat kapcsolatanalízis módszeréről.

Világszerte elsöprő sikert aratott technika, ami élénk tudományos érdeklődést váltott ki.

 

 

 

  • Régi kiadás: Válasz Könyvkiadó, 2008
  • 247 oldal
  • Új kiadás: Helikon Kiadó, 2015
  • 284 oldal

 

Leírás

Az anya-magzat kapcsolatanalízis egy preventív módszer, amelyet Hidas György és Raffai Jenő pszichológusok dolgoztak ki 1996-ban pszichoterápiás tapasztalatok alapján. Az ő felfedezésüket és munkájukat mutatja be a Lelkiköldökzsinór című könyv.

A kapcsolatanalízis egy fajta kommunikációs eszköz, ami az anya és a méhében fejlődő magzat kapcsolatteremtéséről szól relaxált állapotban.

A szerzők által kidolgozott módszer lényege, hogy az ember lelki élete nem a születés, hanem a fogantatás pillanatával kezdődik.

„A születendő gyermek első környezete az anyaméh. Az édesanya és a magzat között az első pillanattól kezdve kapcsolat van. Nem csupán fizikai, biológiai, hanem lélektani is.” /Hidas György és Raffai Jenő/

Ne gondoljuk, hiogy ez a módszer valamiféle trükk vagy szemféjvesztés. A Lelkiköldökzsinór című könyvben tudományosan levezetik számunkra a szerzők, hogy miért és hogyan lehetséges kapcsolatot teremteni egy magzattal. A könyv második részében pedig 15 édesanyával készült mélyinterjút olvashatunk el, akiknek sikerült a kapcsolatanalízis módszerével kommunikálni gyermekükkel. Elképesztően szép és megható történeteket ismerhetünk meg.

„A kötődés és a dialógus kiépítéséhez az anya énjét használjuk fel. Az anya énjével képessé válik a baba lélektani tartományába belépni, azt érzékelni. Az onnan érkező üzenetek megjelennek az ő belső képernyőjén, ugyanott, ahol saját álmai és a fantáziái is.” /Hidas György/

Sajnos nagyon nehezen beszerezhető könyvről van szó, de nagy szeretettel tudom ajánlani minden kismamának. Azt tanácsolom, hogy legyünk nyitottak és hagyjuk, hogy magával ragadjon bennünket a mondanivaló.

 

További információk

Oldalszám:

284 oldal (új kiadás)

Kiadó:

Helikon Kiadó (új kiadás)

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?