Melegszívű fegyelmezés

Kim John Payne újfajta filozófiája a gyereknevelésről.

Kormányzó – Kertész – Kalauz szerepmodellek.

Egy olyan módszer, ami a gyermek életkorának megfelelő szükségleteihez igazítja a nevelést.

 

 

  • Kulcslyuk Kiadó, 2018
  • 340 oldal

Leírás

Kim John Payne Melegszívű fegyelmezés című könyvében arra a kérdésre keresi a választ, hogy miként igazíthatjuk a fegyelmezés eszközeit a gyermek életkorához.

„E könyvnek az a célja, hogy az olvasó – vagyis a Szülő – számára megvilágítsa a gyerek életének fázisait, és hozzájuk rendelje az aktuális szükségleteinek megfelelő fegyelmezési modellt.” /Kim John Payne/

A szerző által bemutatott módszer egy hármas szerepmodellre épül: Kormányzó – Kertész – Kalauz. Szerinte mindhárom szerepnek meg van a maga helye a gyereknevelésben. Az, hogy éppen melyiket képviseljük az attól függ, hogy éppen milyen érettségi szinten tart a gyermekünk és az adott szituációban melyik szerep segítene a legtöbbet.

„Kinek kell lennem itt és most, hogy a gyerekemnek segíthessek?” /Kim John Payne/

Kim John Payne arra hív bennünket, hogy kezdjük el a fegyelmezés egy olyan módját alkalmazni, ami valóban irányt mutat és működhet.

Melegszívű fegyelmezés című könyv tehát nem arról szól, hogy legyenek-e határok, hanem hogy ezek a határokat, hogyan alkalmazzuk úgy, hogy a szülő-gyerek szeretetkapcsolat ne sérüljön.

 

 

A szerző további könyvei:

Egyszerűbb gyermekkor

Magunkat neveljük

 

További információk

Oldalszám:

340 oldal

Kiadó:

Kulcslyuk Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?