Mesepszichológia a gyakorlatban

Kádár Annamária legújabb könyve a mesék játékos feldolgozásáról.

Az első két kötetben olvasható tanácsok gyakorlatba ültetése.

Konkrét foglalkozásvázlatokat a Lilla és Tündérbogyó történetekhez.

 

 

 

  • Kulcslyuk Kiadó, 2017
  • 258 oldal

 

Leírás

Dr. Kádár Annamária és Kerekes Valéria: Mesepszichológia a gyakorlatban című könyv nagyon különleges írás. A szerzők szerint tekintsünk a mesékre és a meseolvasásra úgy, mint fontos érzelmi kapcsolódási lehetőségre a gyermekünkkel. Ehhez szeretnének segítséget nyújtani gyakorlati tanácsokkal.

„Azért tartottuk fontosnak, hogy a meséket hozzájuk tartozó játékötletekkel bővítsük, mert ezek a mesehallgatáson túl egy (inter)aktív helyzetben hoznak felszínre kapcsolódó érzelmeket.” /Dr. Kádár Annamária és Kerekes Valéria/

Kerekes Valéria nevéhez fűződő Mesét Másként mozgalom elveit felhasználva négy népmese feldolgozásról olvashatunk a könyvben, ezenkívül az első 30 Lilla és Tündébogyó történetekhez kapunk játékos ölteteket és feladatokat.

Azt gondolom, hogy a példák elolvasása és megértése után már magunk, egyedül is tudunk játékos foglalkozásokat kitalálni bármilyen meséhez. Az elvek egyszerűek, egy kis kreatívitással mindenki képes lehet rá.

„A Mesét Másként módszer lényege, hogy a meséket (népmeséket) „érzelmi üzenetük” alapján válasszuk ki, mondjuk el, és olyan játékokat társítsunk hozzájuk, amelyek szinte teljes mértékben elhagyják a mesék konkrét cselekményét.” /Dr. Kádár Annamária és Kerekes Valéria/

 

A szerző további könyvei:

Mesepszichológia

Mesepszichológia 2

 

További információk

Oldalszám:

258 oldal

Kiadó:

Kulcslyuk Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?