Mesepszichológia

Kádár Annamária könyve a mesék fontosságáról.

A mese, mint az érzelmi intelligencia fejlesztésének eszköze.

Tíz Lilla és Tündérbogyó EQ-fejlesztő történettel.

 

 

 

  • Kulcslyuk Kiadó, 2013
  • 359 oldal

 

Leírás

Kádár Annamária Mesepszichológia című könyve nemcsak a mesékről, hanem egyfajta szemléletmódváltásról szól. Annak megismeréséről, hogy hogyan látja egy gyerek a világot, és hogy ehhez a nézethez a mesék világa van a legközelebb.

„A mesemondás megköveteli a mesélőtől a gyermekvilág ismeretét és tiszteletét, ahogy a gyermekkel szembeni felelősségérzetét is. Aki mesél, annak tudnia kell, hogy a gyermeki lélek legmélyebb rétegeibe hatol.” /Dr. Kádár Annamária/

A szerző könyvében bemutatja a gyerekek gondolkodását és képzeletvilágát. Szerinte ezek az ismeretek bizonyítják a mesék fontosságát és pozitív hatásait a gyerekekre. A tanácsok között szerepel, hogy hogyan meséljünk, milyen egy jó meseolvasás. Az egésznek a lényege pedig az érzelmi intelligencia megfelelő fejlesztése.

„A mese nem racionális úton készít fel a felnőtti létre, a felnőtt döntésekre, hanem mágikus, irracionális módon. Nem a problémamentes élet ígéretét kapjuk meg tőle, hanem annak a reményét, hogy még a legkisebbek, a legesendőbbek is boldogulhatnak, ha adottságaikat és lehetőségeiket mozgósítják, ha nem hátrálnak meg az akadályok, megpróbáltatások előtt.” /Dr. Kádár Annamária/

A Mesepszichológia című könyv végén találunk tíz mesét egy Lilla nevű kislányról, akinek képzeletbeli barátja, Tündérbogyó segít érzelmi konfliktusainak megoldásában. A szerző szerint ezeke az EQ fejlesztő mesék 4-9 éves gyereknek szólnak.

További információk

Oldalszám:

359 oldal

Kiadó:

Kulcslyuk Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?