Mit kezdjünk a szorongással?

Deliága Éva és Lovász Hajnalka második közös könyve.

Pszichológiai útmutató és hat félelemoldó mese.

Nyolc módszer a szorongás enyhítésére.

 

 

 

  • Kulcslyuk Kiadó, 2019
  • 143 oldal

 

Leírás

Deliága Éva és Lovász Hajnalka második közös könyve hasonlóan sarkalatos gyereknevelési témakörről szól, mint az első. A félelmek egy bizonyos szintig szükséges és a javunkat szolgálják, viszont egy bizonyos pont felett gátak lehetnek számunkra, amik megállítanak, lefagyasztanak és érzelmileg megterhelnek. Szülőként nagyon rossz gyermekünket ilyen állapotban látni. A Mit kezdjünk a szorongással? című könyvben olyan szempontrendszert kaphatunk Deliága Évától, aminek a segítségével támogatni tudjuk gyermekünket.

A 8+1 szorongás enyhítő módszer és a 4+1 lépés a szorongás megelőzéséhez mind olyan gyakorlati tanácsokat tartalmaznak, amiket különböző szituációkban és különböző habitusú gyermekeknél tudunk alkalmazni.

Valamilyen mértékben minden kisgyermek életének része a félelem. Ennek lehetnek testi, lelki és viselkedési tünetei. Deliága Éva felhívja a figyelmünket arra, hogy az, hogy természetesnek mondható félelem mikor és milyen formában csap át szorongásba, az minden esetben más és sok mindentől függ. Szerinte mi, szülők vagyunk a legkompetensebbek abban, hogy felmérjük azt, amikor már reakció túlzott mértékű vagy indokolatlanul sokáig tart. És érzelmileg is mi állunk a legközelebb a gyermekünknek, így segíteni tudunk neki ezeknek a reakciók mértékének a finomhangolásában.

Fontos, hogy a szülő felismerje gyermekén a szorongásra utaló testi, lelki és viselkedéses tüneteket, hiszen ez az alapja annak, hogy segíteni tudjon. … Nincs objektív mérce, … fontos, hogy a szülő a gyermeket csak korábbi megnyilvánulásaival hasonlítsa össze.” /Deliága Éva/

A könyv első felében megismert szorongással kapcsolatos tudnivalók, megelőző, kezelő és enyhítő módszerek után az első kötethez hasonlóan gyermekeknek szóló meséket találunk. Lovász Hajnalka aranyos figurák segítségével mutatja be a gyermekek számára a félelemoldó módszereket.

„A bájos, zokniból készült figurancs állatkák varázslatos történetei észrevétlenül – nem tanmese jelleggel! – formálják, segítik a gyermek mindennapi helyzetekhez való nyitott, pozitív hozzáállását, fejlesztik empátiakészségét, bővítik érzelmi szókincsét.” /Deliága Éva és Lovász Hajnalka/

Egy újabb gyakorlatias és jól megszerkesztett könyv, ami egyben informáló-útmutató és mesekönyv.

 

A szerző további könyvei:
Mit kezdjünk az akaratossággal?

Mit kezdjünk az agresszióval?

A szemnek láthatatlan

További információk

Kiadó:

Kulcslyuk Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?