Nehezen kezelhető gyerekek

Andrew Fuller lényegretörő, informatív túlélőcsomagja csüggedt és fáradt szülőknek.

Nevelési stratégiák nehezen kezelhető gyerekekhez.

Tipikus jellemvonások és kategóriák.

 

 

 

  • Scolar Kiadó, 2016
  • 215 oldal

 

Leírás

Andrew Fuller Ausztráliában dolgozik pszichológusként. A Nehezen kezelhető gyerekek című könyvében segítséget szeretne nyújtani a szülőknek ahhoz, hogy jobban megértsék gyermeküket. Szerinte a problémás gyerekekben rengeteg potenciál van és nekünk, szülőknek feladatunk elérni, hogy a legjobbat hozzák ki magukból.

„Nem mindig egyszerű a nevelés, sőt néha kifejezetten nehéz. De ne aggódjon túlságosan: ezek a gyerekek fogják felnőttként megváltoztatni a világot. Sokan közülük vezetői képességekkel rendelkeznek. A nagy trükk annak elérése, hogy erős jellemüket jóra, ne pedig rosszra használják!” /Andrew Fuller/

A könyvben szereplő tanácsok egytől egyig gyakorlatiasak és hasznosak. Végig érződik, hogy Andrew Fuller érti a dolgát és tudja, hogy mit miért és milyen sorrendben tanácsol nekünk.

„A nehezen kezelhető gyerekek nem „rossz” gyerekek. Egyszerűen csak találtak egy számukra jól működő módszert arra, hogy miként viszonyuljanak a világhoz, és azóta is ezt a stratégiát alkalmazzák.” /Andrew Fuller/

A szerző szerint sokszor abba a csapdába esünk, hogy kisebb dolgokkal foglalkozunk ahelyett, hogy a lényes problémát oldanánk meg. Fontos, hogy észrevegyük az újra és újra előforduló konflitkushelyzetek koreográfiáját és meglássuk azokat a pontokat, amiket meg tudunk változtatni.

 

 

További információk

Oldalszám:

215 oldal

Kiadó:

Scolar Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?