Nem harap a spenót

Pamela Druckerman könyve a francia gyereknevelésről.

Egy édesanya regénye társainak a szülőség mindennapjairól.

Kérdés: Mit tudnak a franciák, amit mi nem?

 

 

 

  • Libri Kiadó, 2017
  • 417 oldal

 

Leírás

Pamela Druckerman egy amerikai újságíró, akinek férje angol és Párizsban telepedtek le egy kislányukkal és ikerfiaikkal.

A Nem harap a spenót című könyvben ennek a többnemzetiségű családnak a mindennapjairól olvashatunk a francia fővárosban. Egészen a párkapcsolat kezdetétől, a terhességen és a szülésen át, a gyereknevelési kérdésekig. Pamela Druckerman az évek alatt összegyűjtött tapasztalait osztja meg velünk, miután rájött, hogy a francia szülők mennyire más elveket vallanak a nevelés bizonyos kérdéseiben.

„Franciaországban azonban bepillantást nyertem abba, hogy lehet másképpen is. Egyszerre működni kezdett bennem az újságíró kíváncsisága és az anya elkeseredése.” /Pamela Druckerman/

A szerző minden újságírói tehetségét belevetve vágott neki a témának, hogy felkutassa a különbségek és a pozitívumok okait. A Nem harap a spenót című könyvben ezekről olvashatunk regényes formában. A történetek sokszor nagyon viccesek és szórakoztatóak.

„Meg vagyok győződve arról, hogy a francia nevelés titkai itt vannak az orrunk előtt. Egyszerűen csak még senki sem kereste őket. Jegyzetfüzetet teszek a pelenkástáskába.” /Pamela Druckerman/

A könyv két nagy részre osztható. Az első részben különböző témakörökről olvashatunk miközben haladunk előre az időben. A másodikban pedig 100 praktikus tippet kaphatunk a szerzőtől. Ez az a gyűjtemény jól használható visszakereshető kisokosként.

 

 

További információk

Oldalszám:

417 oldal

Kiadó:

Libri Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?