Netfüggő gyerekek

Gary Chapman könyve a digitális nemzedéket nevelő szülőknek.

Szabályok a digitális eszközök használatához.

Tanácsok a képernyőtudatos otthon kialakításához.

 

 

 

  • Harmat Kiadó, 2016
  • 233 oldal

 

Leírás

Gary Chapman és Arlene Pellicane Netfüggő gyerekek című könyve arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan teremtsünk egyensúlyt a virtuális és a valódi kapcsolatok között gyermekünk életében.

„Nem a képernyőkkel van a baj, hanem azzal, ha időnk túlnyomó részét előttük töltjük. … A céltalan képernyő idő elvesztegetett idő, és negatív hatással van a gyerekekre.” /Gary Chapman/

Azt gondolom, hogy mindannyian érzékeljük a digitális világ hatásait magunkon és gyermekeinken is. Nehéz ebben az állandóan változó és gyors világban felkészültnek lenni szülőként. Ebben a témában nincsenek még kiforrót nevelési elvek, hiszen annyira új tapasztalatok még ezek, illetve amennyi család annyi szokás. Gary Chapman és Arlene Pellicane egy általuk képviselt álláspontot mutatnak be könyvükben, amiket friss kutatási eredményekkel is alátámasztanak.

„Sok szülő arra hivatkozik, hogy nem szeretnék, ha gyermekük lemaradna a technológiai eszközök használatának terén. Azonban megfeledkeznek arról, hogy a gyerekek könnyedén megtanulják a digitális eszközök használatát, ám súlyos és nehezen helyrehozható hátrány érheti őket, ha érzelmileg szenvednek hiányt.” /Gary Chapman/

A Netfüggő gyerekek című könyvükben részletesen olvashatunk a túl sok képernyőidő nagyon is aktuális problémáiról. A szerzők szerint, ahhoz hogyan  ne csak a digitális világban legyenek otthon a gyermekeink a képernyőtudatosság a megoldás. Szülőként fel kell vállalnunk a felelősséget, hogy szabályokat fogalmazunk meg és korlátozzuk a digitális eszközök használatát.

 

További információk

Oldalszám:

233 oldal

Kiadó:

Harmat Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?