Neveljünk boldog gyermeket

Egy könyv a belső önbizalom és tartás kialakításáról.

Maureen Healy buddhista vallásra áttért keresztény, aki a keleti tanításokat igyekszik átültetni a nyugati pszichológiába.

Önbizalom növelő lépések, gyakorlatok és stratégiák.

 

 

 

 • Cor Leonis Kiadó, 2016
 • 241 oldal

 

Leírás

Maureen Healy amerikai pszichológus, aki több évet töltött Tibetben, ahol megismerkedett a buddhizmus tanításával és a dalai lámával. A Neveljünk boldog gyermeket című könyvében a nyugati és keleti gondolkodás módot veti össze úgy, hogy közben a belső önbizalom kialakítására fókuszál.

„Kapcsolatba kerültem néhány buddhista tanítóval, akik megmutatták nekem a bennem rejlő lehetőségeket, és megismertették velem a belső önbizalom igazságát.” /Maureen Healy/

A szerző által megszerzett tudást a gyermekpszichológusi praxisában is sikeresen alkalmazza. Tapasztalata szerint, ha segítünk gyermekünknek kialakítani belső önbizalmát, akkor boldogabb lehet élete. Könyvében több esettanulmányt és családot bemutat számunkra, akiknél komoly lépéseket értek el a magabiztos gondolatok és viselkedésiminták használatával.

„Ebben a könyvben valódi szülők és gyerekek igaz történeteit mutatom be, melyek segítségével Önök nem csupán elméleti, de gyakorlati szinten is képet kapnak a belső önbizalomról.” /Maureen Healy/

Azt gondolom, hogy kevés olyan könyvvel találkozhatunk, ami az önbizalomról ilyen részletesen és logikusan felépített rendszerben ír. Hasznos olvasmány és sokat tanulhatunk belőle.

Főbb témakörök:

    • A külső és belső önbizalom közötti különbségek bemutatása
    • A belső önbizalom öt építőeleme (elméletben és gyakorlatban)
    • Az önbizalom és a boldogság kapcsolata
    • Önbizalom-növelő gyakorlatok

 

További információk

Oldalszám:

241 oldal

Kiadó:

Cor Leonis Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?