Péntekre új tinédzser

Kevin Leman könyve a kamaszokról.

5 napos akcióterv a tinédzserekhez.

65 kipróbált stratégia a leggyakoribb problémákhoz.

 

 

 

  • Harmat Kiadó, 2017
  • 261 oldal

 

Leírás

Kevin Leman a Péntekre új gyerek után most a kamaszok szüleit szólítja meg a Péntekre új tinédzser című könyvével. A felépítés és a séma azonos. A tanácsok Hétfőtől Péntekig tartó öt napos időszakra szólna, ami persze részben szimbólikus jelentésű. Elsősorban azt az üzenetet közvetítik felénk, hogy rövidtávon képesek vagyunk változásokat elérni tinédzser gyermekünknél, ha elszánjuk magunkat az újításokra.

„A titok abban rejlik, hogyan keveri a szülői kártyáit. Minden ütőkártya az Ön kezében van, mivel jóval nagyobb szerepe van tinédzsere életében, mint gondolná, vagy csemetéje bevallaná.” /Kevin Leman/

A kamaszkor senkinek sem könnyű. Kevin Leman szerint szülőként sokat tehetünk azért, hogy ez az időszak ne a végnélküli idegeskedésről és veszekedésről szóljon. Ötnapos akciótervében be is mutatja számunkra, hogy szerinte milyen lépések vezetnek a sikerhez.

„Garantálom, hogy röpke öt nap múlva úgy fogja érezni, mintha tinédzserét kicserélték volna. Megváltozik a hozzáállása, a viselkedése, és olyan jellemet ölt magára, amellyel igazán elégedett lehet.” /Kevin Leman/

A Péntekre új tinédzser című könyvben érződik, hogy nagy tapasztalata van a szerzőnek a témában. A tanácsok legnagyobb pozitívuma pedig az, hogy végig megtartják az egyensúlyt a szabadság, a békés terelgetés, a szigorú szabályok lefektetése és a cinkosság között.

A korábbi könyvhöz hasonlóan ez a könyv is két részre tagolódik:

        • Ötnapos akcióterv lépései
        • Leggyakoribb kamaszkori problémák listája A-tól Z-ig, összesen 65 téma

 

További információk

Oldalszám:

261 oldal

Kiadó:

Harmat Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?