Születési sor(s)rend

Kevin Leman könyve a születési sorrend jelentőségéről.

Önismereti és gyereknevelési téma.

Az egyes pozíciók hatásai a személyiségre.

 

 

 

 • Harmat Kiadó, 2014
 • 323 oldal

 

Leírás

Kevin Leman A születési sor(s)rend című könyvben a születési sorban betöltött helyek alapján sorolja be az embereket bizonyos típusokba. Ezután pedig bemutatja nekünk az adott pozícióra leginkább jellemző vonásokat és tulajdonságokat.

„A születési sorrend határozottan működik. … Megvannak a maga szabályai, és éppúgy a kivételek is, amelyek erősítik a szabályt.” /Kevin Leman/

Lehet, hogy azt gondoljuk, hogy az emberek ilyenfajta skatulyázásának semmi értelme, de az elmélet nem is ilyen egyszerű. A családfáink sokszínűsége sokkal árnyaltabbá teszi az egészet, viszont bizonyíthatóan vannak megfigyelhető benyomások és hasonló személyiségjegyek a kategóriáknál.

A születési sor(s)rend című könyvben a következő besorolásokkal találkozhatunk:

    • Elsőszülöttek
    • Egykék
    • Középsők
    • Legkisebbek

Azt gondolom, hogy Kevin Leman által megfogalmazott és kidolgozott születési sorrend elméletének ismerete minden szülőnek csak a hasznára válhat. Hiszen ezeknek az információknak a birtokában jobban ráhangolódhatunk gyermekünkre és segíthetünk neki kihozni magából a legjobbat.

„A születési sorban minden pozíciónak megvan a maga erős és gyenge oldala. A szülőknek mindkettőt el kell fogadniuk, miközben segítenek gyermeküknek abban, hogy kibontakoztassa a pozitív tulajdonságait, és megbirkózzon a gyengeségeivel.” /Kevin Leman/

 

 

További információk

Oldalszám:

323 oldal

Kiadó:

Harmat Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?