Testvérek féltékenység nélkül

Adele Faber & Elaine Mazlish könyve többgyerekes szülőknek a testvérkonfliktusok kezeléséhez.

Hatásos eszközök a rivalizálás enyhítéséhez és a családi béke megőrzéséhez.

Mindennapokban megvalósítható mondatok és technikák.

 

 

 

  • Reneszánsz Könyvkiadó, 2007; Bővített kiadás 2014
  • 200 oldal

Leírás

Adele Faber & Elaine Mazlish a Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgass úgy, hogy elmesélje című könyv után azért adták ki külön a Testvérek féltékenység nélkül című könyvet, mert úgy ítélték meg, hogy ez egy túl nagy téma ahhoz, hogy csak egy fejezetben írjanak róla.

„Ha a testvérviszályt a neki kijáró figyelemmel akarjuk illetni, írnunk kell róla egy könyvet.” /Adele Faber & Elaine Mazlish/

Az egész testvér dolgot egy nagyon szemléletes példával érzékelteti az olvasóval a szerzőpáros. Mi lenne, ha a párunk holnap beállítani egy másik nővel vagy férfival és azt kérné tőlünk, hogy szeressük és viselkedjünk vele rendesen? Milyen érzéseket keltene ez a szituáció bennünk? Legszívesebben mit tennénk azzal a másikkal?

Talán így már könnyebben bele tudunk érezni a gyermekünk helyzetébe. Számára a másik gyerek fenyegetés az eddig betöltött pozíciójában. Ez persze nem ad okot arra, hogy bántsa. Viszont az érzéseit megérthetjük.

„Nem ugyanaz, ha az érzelmeket engedjük szabadjára, mint az, ha a cselekedeteket! Meg kell engednünk a gyerekeinknek, hogy kifejezzék érzéseiket. … Az a feladatunk, hogy megtanítsuk őket arra, hogyan tudják kifejezni a dühüket úgy, hogy nem tesznek kárt a másikban vagy magukban.” /Adele Faber & Elaine Mazlish/

A korábbi Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgass úgy, hogy elmesélje című könyvhöz hasonlóan a Testvérek féltékenység nélkül című könyvben is gyakorlati példák és képregények segítségével ismerhetjük meg a tanácsokat. Ezután pedig munkafüzetszerű feladatokon keresztül gyakorolhatunk, hogy könnyebb átültethessük őket a mindennapi életünkbe. Ebben a könyvben sem maradhat el a kimásolható összefoglaló, amit a lakásban kiragaszthatunk, hogy emlékezzünk a szerzők által megfogalmazott konfliktuskezelési technikákra.

 

További információk

Oldalszám:

200 oldal

Kiadó:

Reneszánsz Könyvkiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?