Tökéletlen szülők, boldog gyerekek – A tökéletlen szülő

Ebben a sorozatban szeretném nektek bemutatni Cziglán Karolina: Tökéletlen szülők, boldog gyerekek című könyvet. Folyamatosan haladunk majd előre a könyv felépítése szerint. A szerzőnő mondanivalójára, tanácsaira szépen lassan fény derül. Kezdjük a legelején. 

Legyél tökéletlen szülő!

 

Semmi sem olyan, mint aminek megálmodtuk!

Cziglán Karolina azzal kezdi Tökéletlen szülők, boldog gyerekek című könyvét, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy túl nagy elvárásokat támasztunk magunkkal szemben. Szerinte próbáljuk meg egy kicsit lazábban felfogni a dolgot.

Nincs azzal gond, ha törekszünk arra, hogy mindig egyre jobbak legyünk, de lássuk be, hogy a valóság néha messzebb esik a vágyainktól és az eredeti elképzeléseinktől. Ez nem tragédia. A célunk ne a tökéletesség legyen, hanem az elég jó.

kép: Pixabay

 

A másik dolog, ami nehezítheti a helyzetünket az, hogy most már sokkal tudatosabban neveljük a gyermekeinket, mint korábban. Megváltoztak a gyereknevelési szokások és már jóval több információ, kutatási eredmény áll a rendelkezésünkre.

„Nem könnyű lazán felfogni a gyereknevelést, és ennek nagyon is érthető az oka. A köztudatban már beépült egy jó ideje, hogy a gyerekkornak, a korai szülő-gyerek kapcsolatnak életre szóló jelentősége van. Manapság a tudatos anyák és apák igyekeznek szem előtt tartani, vajon ez vagy az a lépésük hogyan fog hatni a gyerekre.” /Cziglán Karolina/

A fejezet további részében arról olvashatunk, hogy a gyereknevelésben vannak olyan tényezők, amik egyáltalán nem rajtunk múlnak. Például a gyermekünk vele született személyisége és temperamentuma. Érdekes olvasány, érdemes elolvasni!

„Ma már egyértelműen tudjuk, a kisded nem tiszta lappal születik a világra.” /Cziglán Karolina/

 

Az életen át tartó szorongásról következő alakommal írok Neked! Tarts velem és bemutatom Neked Cziglán Karolina gondolatait a szülők szívében lévő félelmekről, frusztrációkról a gyerekneveléssel kapcsolatosan!

Ha megfogott téged ez a téma, kérlek írd le egy hozzászólásban, hogy mi a véleményed a fenti témáról!

 

Ez a bejegyzés csak könyvajánló. Bővebb tartalom Cziglán Karolina: Tökéletlen szülők, boldog gyerekek című könyv Első fejezetében olvasható.

Vélemény, hozzászólás?