Célom

Miért nem olvasnak az anyukák gyereknevelésről szóló könyveket?

Tapasztalatom szerint sok anyukának nincs ideje ilyen könyveket olvasni a gyerek(ek) mellett. Vagy a szülőknek eleve van valami ellenérzése a könyvekben olvasható gyereknevelési módszerekkel, elvekkel szemben.

Én úgy gondolom, hogy minden ilyen témájú könyvből azokat az információkat, részeket kellene kiszedegetni magunknak, amik adnak valamit, amivel azonosulni tudunk. Sokan már ott feladnak egy gyereknevelésről szóló könyvet, ha van benne valami, amivel nem értenek egyet. Már mehet is a könyv a sarokba. Pedig szerintem sok hasznos információról maradnak le. Egy ilyen könyvet valóban kellő kritikával kell kézbe venni, de nyitottnak kellene lenni az olvasottakra. Hiszen gyereket nevelni nem könnyű, és minden segítség jól jöhet “néha”.

Hogyan szeretnék segíteni Neked abban, hogy olyan könyvet olvassál, ami tényleg Neked szól?

Ezen az oldalon az általam már olvasott könyvekből készítek ajánlókat, összegzőket, kritikákat. Ezek alapján már remélem hogy el tudod majd dönteni, hogy érdemes-e beszerezni a könyvet vagy sem. Igyekszem úgy írni róluk, hogy egy könyvről több bejegyzés is íródjon. Így a sok-sok témakör között el tudjál majd igazodni. Végül talán könnyebben el tudod majd dönteni, hogy a könyv melyik része az, ami téged leginkább érdekel.

Természetesen nem célom a könyv összes módszerét és elvét részletesen kielemezni. Ahogy korábban írtam, a bemutatott könyvekről ajánlásokat szeretnék írni Neked. A plagizálás és egyéb jogi dolgok elkerülése végett, én nem rövidített verziókkal készülnék, sokkal inkább egy-egy könyv iránti érdeklődés felkeltése lenne a blog lényege.

Mire jöttünk rá a férjemmel az elmúlt évek alatt?

Nálunk a négy gyerek 6 év alatt született, szóval elég kicsi korkülönbség van közöttük. Mind a négy új feladatok elé állított bennünket. Mindegyik gyerekünk egy külön kis egyéniség, amit nekünk tiszteletben kell tartani és meg kell tanulnunk velük bánni. Talán nem mondok újat, amikor azt állítom, hogy minden gyerkőcünknél újabb és újabb praktikákat, módszereket kellett bevetni. Például az altatásnál, a szoptatásnál, a hozzátáplálásnál, a hisztinél, a verekedésnél, a szociális alkalmazkodásnál. Egyáltalán nem mondom, hogy nálunk minden tökéletes működik. Sőt…  Úgy gondolom, hogy sok-sok praktikát, információt szedtünk össze az évek alatt. Igyekszünk kreatívan gondolkodni az egyes problémákon. A gyereknevelésről szóló könyvek is sokat segítettek. Remélem Neked is tudok segíteni!

Tarts velem és rendszeresen jövök majd egy újabb bejegyzéssel az egyes könyvekről.
Hogy ne maradj le a legfrissebben bemutatott könyvekről: Iratkozz fel Hírlevélre!

Terveim szerint sok gyereknevelésről szóló könyvet tudok majd bemutatni Neked! A célom az, hogy a blogom által jobban megismerd a könyveket, mint ahogy a könyvesboltok ajánlójában olvashatsz róluk. Irány a könyvekhez!

Ha gondolod írd le hozzászólásban a te történetedet, hogy milyen tapasztalataid vannak a gyereknevelésről szóló könyvekkel kapcsolatban!