Éjszakai gondoskodás – Fogamzásgátlás, hirtelen csecsemőhalál

Dr. William Sears: Éjszakai gondoskodás című könyve foglalkozik a bölcsőhalállal és a családtervezéssel is. Az író törekszik rá, hogy a csecsemő alvásával kapcsolatos összes fontos területet bemutassa, hogy a szülők sokkal átfogóbb képet kaphassanak az éjszakai gondoskodás fontosságáról. A korábbi írásaimat a könyvről itt találjátok

Félelmek, gondoskodás és tervezés

 

Fogamzásgátlás az éjszakai gondoskodás eszközeivel

„A fejlődő országokban régóta hatékony természetes családtervezési módszerként tartják számon a szoptatást. A nyugati kultúrákban viszont kétségbe vonták megbízhatóságát. Valószínűleg mindenkinek van olyan ismerőse, akinek gyors egymásutánban született két gyereke, mert nálunk „nem vált be” a módszer.” /Dr. William Sears/

Sears doktor tudományosan, de érthetően mutatja be az olvasónak a szoptatással összefüggő hormonális változásokat. Lényegében arról van szó, hogy a szoptatás során felszabaduló hormonok gátolják a peteérést. A statisztikák mindenképpen a módszer megbízhatóságáról árulkodnak, de fontos, hogy betartsuk a játékszabályokat, írja a szerző. Felhívja a figyelmet az összes olyan tényezőre, aminek változására figyelni kell, ha ezt a családtervezés módszert alkalmazzuk.

„A természetes babagondozás, különösen az éjszakai gondoskodásban érvényesülő, kötődést segítő nevelés megbízható fogamzásgátlási módszerként alkalmazható.” /Dr. William Sears/

kép: Pixabay

 

Hogyan előzhető meg a hirtelen csecsemőhalál?

A hirtelen csecsemő halál más néven SIDS vagy bölcsőhalál egy igazán tragikus esemény egy család életében. Sajnos nincs biztos módszer a megelőzésére.

William Sears, mint gyermekgyógyász, részletesen bemutatja, hogy milyen alvási rendellenességről van itt szó. Leírja, hogy a tudomány mai állása szerint milyen okokra vezethető vissza a bekövetkezése.

„Az orvostudomány mai állása szerint nem sokat tudunk tenni a bölcsőhalál megelőzéséért. Az újabb tanulmányok ugyanakkor azt állítják, hogy számos olyan tényező létezik, amelyekre odafigyelve a szülők csökkenteni tudják a bölcsőhalál veszélyét. Arra nincs bizonyíték, hogy a kisbaba nem lesz SIDS áldozata, de a kockázatot csökkenthetjük.” /Dr. William Sears/

Ezután az olvasó megismerheti a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat, amivel csökkentheti a kockázatot. Érdemes átolvasni és megfogadni a tanácsokat.

kép: Pixabay

 

Ezzel befejeztük Dr. William Sears: Éjszakai gondoskodás című könyvét. A következő könyv a Jo Frost: A csecsemőkor nagy kérdései című könyv lesz. A Szuperdada világhírű tv műsora után könyvet írt a tanácsairól. Tarts velem továbbra is!

Ha gondolod, írd meg egy hozzászólásban, hogy neked van-e valami tapasztalatod a természetes családtervezéssel kapcsolatban!

Ez a bejegyzés csak könyvajánló. Bővebb tartalom Dr. William Sears: Éjszakai gondoskodás című könyv Tizedik és Tizenkettedik fejezetében olvasható.

Vélemény, hozzászólás?