A suttogó mindent megold – Ismétlés

Tracy Hogg: A suttogó minden megold a korábbi részekhez hasonlóan külföldön nagy sikereket ért el. Számtalan szülőnek nyújtott már segítséget a csecsemő gondozásában és a kisgyermekek nevelésében. Tracy egy kis ismétlésre hív bennünket a harmadaik kötet elején, hogy az is képben legyen, aki nem olvasta az első két könyvet (A suttogó titkai I és A suttogó titkai II)

Igyekszem csak a kibővítéseket leírni nektek, hiszen az alapokat a korábbi írásaimban már el tudjátok olvasni. Törekszem rá ilyenkor, hogy minden fontos helyen hivatkozzak nektek egy korábbi bejegyzésemre.

A 4É nem könnyű, de beválik

 

Mi is az a 4É? Miért működik? Miért nem működik?

Hogy mi is pontosan a 4É itt olvashatod el.

Lényegében egy olyan rendszerről beszélünk, ahol a napi események kiszámíthatóan követik egymást. Rengeteg áldásos hatása van. Rendet teremt, iránymutatást és önbizalmat ad.

kép: Pixabay

 

Viszont előfordul, hogy a család nem boldogul a napirenddel. Ezekkel a gyakori buktatókkal egészítette ki Tracy a korábbi írásait. Természetesen megoldási javaslatokat is tesz rá, hogy a 4É valóban működjön.

Életkori sajátosságok

Tracy Hogg a napirend sajátosságairól életkori bontásban is ír. Az életkori bontások: szüléstől 6 hetes korig; 6 hetes kortól 4 hónapos korig; 4 hónapos kortól 6 hónapos korig; 6 hónapos kortól 9 hónapos korig; 9 hónapos kortól. Rendkívül hasznos rész és nagyon részletes. Vannak minta napirendek és gyakori panaszok-lehetséges okok táblázatok az egyes időszakokhoz.

kép: Pixabay

 

Érdemes átrágnia magát a családnak ezen a fejezeten, és megfogadni Tracy javaslatait. Az írónő kitér arra is, hogy mi van akkor, ha már hosszabb ideje nincs napirend, és milyen nehézségek lesznek a napirend bevezetésénél az első időszakban. De nem szabad, hogy ez eltántorítson, mindenképpen megéri próbálkozni vele. Hiszen tényleg minden egyéb probléma innen indulhat ki. Persze ez nem jelenti azt, hogy ha sikerült bevezetni egy jó napirendet, akkor minden gond hirtelen elszáll, de talán könnyebb azokra fókuszálni.

A korábbiakban itt írtam nektek a mindennapi rutinokról és rituálékról.

 

A következő részben még mindig egy kis ismétlésről lesz szól! Tarts velem, hogy a csecsemők érzelmeire vonatkozó kiegészítésekkel megismerkedjünk!

Ha van kedved, írd meg hozzászólásban, hogy mit gondolsz napirendről és milyen tapasztalataid vannak vele kapcsolatban!

Ez a bejegyzés csak könyvajánló. Bővebb tartalom Tracy Hogg: A suttogó minden megold című könyv Első fejezetében olvasható.

Vélemény, hozzászólás?