Belső szabadság

Vekerdy Tamás sorozatának harmadik része.

Milyen az elég jó szülő?

Gondolatok gyereknevelésről és szabadságról.

 

 

 

 • Kulcslyuk Kiadó, 2017
 • 252 oldal

 

Leírás

Vekerdy Tamás előadásainak, beszélgetéseinek és cikkeinek kivonataiból készült könysorozat harmadik része a Belső szabadság.

Ahogyan a címből is kitűnhet, ez a rész egy kicsit spirituálisabbra sikerült. Vekerdy Tamás mély gondolatokat oszt meg velünk az élettel és a gyerekneveléssel kapcsolatosan.

„Persze, minden helyzetben megvannak a maga nehézségei – a szenvedés, erőfeszítés úgysem kerülhető el. Legyen tehát belső szabadságunk arra, hogy megtegyük, amiről úgy érezzük, hogy meg kell tennünk! Így vezethetjük el a gyerekünket is a lassan kiépülő és mindig újra kiküzdendő belső szabadság világába.” /Vekerdy Tamás/

Számomra nagyon szimpatikus kifejezés az elég jó szülő fogalma. Vekerdy Tamás könyvében felszeretné rázni a szülőket, hogy ne akarjunk tökéletesek lenni, ne akarjunk minden jól csinálni. Szerinte legyünk hitelesek, ismerjük be, ha hibázunk és legyen motivációnk fejlődni, változtatni. Fontos, hogy éljünk a belső szabadságunk adta pozitív lehetőségekkel.

„Egy nyitott, adaptív, vagy a valóságot magába fogadó magatartás hiteles-hatékony reakciókat ad. … Az ilyen szülők keresik, hogyan tudnák saját magatartásukat megváltoztatni, korrigálni, és már ez az erőfeszítés is jótékony hatású a gyerek számára is.” /Vekerdy Tamás/

A Belső szabadság című könyv több témáról szól:

    • Mit kezdjünk az agresszióval?
    • A helikopterszülő jelenség
    • Hogyan váljunk gyerekközpontúan?
    • A család állapota, struktúrája és története
    • A digitális világ hatásai

 

 

A szerző további könyvei:

Érzelmi biztonság

Jól szeretni

 

További információk

Oldalszám:

252 oldal

Kiadó:

Kulcslyuk Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?