Gyerekek érzelmi intelligenciája

John Gottman könyve az érzelmi fejlesztés fontosságáról.

Módszerek és stratégiák a gyerekeknél.

Mottó: IQ helyett EQ-val az életben való boldogulásért.

 

 

 

  • Jaffa Kiadó, 2016
  • 303 oldal

 

Leírás

Manapság nagyon divatos dolog az érzelmi intelligenciáról beszélni. Számtalan kutatási eredmény és könyv mutatja be, hogy az érzelmi intelligencia mennyi fontos tényezője az életünknek, és hogy az EQ a boldogulásunk kulcsa lehet.

John Gottman könyvében a gyerekek érzelmi intelligenciájára koncentrál, illetve az érzelmi nevelés fontosságára hívja fel a figyelmet. Hiszen szerinte így tudjuk biztosítani azokat a fontos alapokat, amik egy boldog élethez vezethetnek.

“A titok abban rejlett, hogyan viselkedtek a szülők a gyerekeikkel, amikor az érzelmek elszabadultak.” /John Gottman/

A Gyerekek érzelmi intelligenciája című könyvben bővebben olvashatunk arról, hogy mit jelent az érzelmi nevelés. Az elméleti rész után gyakorlati tanácsokat és többlépcsős stratégiákat kapunk a szerzőtől ahhoz, hogy hogyan fejlesszük gyermekünk érzelmi intelligenciáját.

„A lényeg az, hogy a gyerekek érzelmeinek ugyanúgy meg van az oka, mint minden emberének, akkor is, ha esetleg nem tudják szavakba önteni az okokat.” /John Gottman/

Azt gondolom, hogy akik eddig kételkedtek az EQ fontosságában, ők John Gottman könyve után már nem fognak. Nagyon részletesen és tudományos okokra vezeti le számunkra a szerző az érzelmek jelentőségét és a nevelésben betöltött szerepüket.

 

 

 

További információk

Oldalszám:

303 oldal

Kiadó:

Jaffa Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?