Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgass úgy, hogy elmesélje

Adele Faber & Elaine Mazlish vílághírű írása a gyereknevelésről.

Egy olyan könyv, amiből valóban megtanulhatsz “úgy beszélni”.

Hat téma, amiben gyakorlati példák, képregények segítségével sajátíthatjuk el a megfelelő kommunikációt.

 

 

  • Reneszánsz Könyvkiadó, 2006; Bővített kiadás 2013
  • 298 oldal

Leírás

Adele Faber & Elaine Mazlish két hozzánk hasonló szülő, akik nagy lelkesedéssel vágtak bele a gyereknevelésbe, aztán hamar rájöttek, hogy nem minden olyan egyszerű, mint ahogy azt elsőre gondolták.

„Csodálatos szülő voltam, mielőtt gyermekeim születtek volna. Nagy szakértelemmel tudtam megmondani, hogy mások milyen hibákat követnek el gyerekeik nevelésekor. Aztán megszületett a három gyerekem. A gyerekekkel való együttélés szerénységre neveli az embert.” /Adele Faber & Elaine Mazlish/

Ez a fajta alázat végigérződik a könyvben. A szerzők nem szeretnék megmondani a tuti, hanem olyan kommunikációs technikákat mutatnak be nekünk, amik segíthetnek a kényes helyzetek megoldásában.

A Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgass úgy, hogy elmesélje című könyvben olyan nyelvhasználattal ismerkedhetünk meg, amiket egy kis tanulással mi is alkalmazhatunk a mindennapokban.

“Egy olyan nyelvhasználatot sajátíthatnak el [az olvasók], amely képessé teszi őket arra, hogy egyszerre legyenek kemények és szeretetteljesek önmagukhoz és gyermekeikhez egyaránt.” /Adele Faber & Elaine Mazlish/

A fejezetek úgy épülnek fel, hogy egy kis elmétei rész után a kommunikációs eszközöket képregényes formában figyelhetjük meg, majd munkafüzetszerű feladatokon keresztül gyakorolhatjuk használatukat. Végül minden fejezet végén egy összefoglaló oldalt találunk, amit kimásolhatunk és a lakás megfelelő pontjára kiragaszthatjuk, hogy emlékezzünk rá a mindennapokban.

Mai napig sokszor használom a könyvben megismert eszközöket és alapműnek tartom Beszélj úgy sorozat mindegyik könyvét.

 

További információk

Oldalszám:

298 oldal

Kiadó:

Reneszánsz Könyvkiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?