Mit kezdjünk az akaratossággal?

Deliága Éva és Lovász Hajnalka közös könyve az akaratosságról.

Pszichológiai ismeretek és öt témához kapcsolódó mese.

Nyolc módszer az akaratosság csökkentésére.

 

 

 

  • Kulcslyuk Kiadó, 2017
  • 107 oldal

 

Leírás

Deliága Éva és Lovász Hajnalka több közös könyvet is írtak az elmúlt években. Az első a sorban a Mit kezdjünk az akaratossággal? címet viseli. Azt gondolom, hogy ez egy elég hangzatos cím ahhoz, hogy felkeltse a szülők figyelmét.

A könyv első felében Deliága Éva osztja meg velünk azokat az ismereteket, amik által jobban megismerhetjük az akaratossággal összefüggő pszichológiai mechanizmusokat. Itt találhatunk megelőzéssel és kezeléssel kapcsolatos rövid tanácsokat is.

Ezek kiindulási alapként használhatóak, az egyedi helyzet szerint módosítva, személyre szabva a különböző stratégiákat.” /Deliága Éva/

A második részben négy-hét éves korú gyermekeknek szóló mesék találhatóak, amik aranyos szereplőkkel és történetek segítségével mutatja be az egyes akaratosságot csökkentő módszereket gyakorlati alkalmazását.

A mesék szereplői a szülőknek szóló útmutatóban részletesen kifejtett nyolc akaratosságkezelő módszert alkalmazzák a kalandok során. Így amikor a szülő a gyakorlatban is kipróbálja majd újonnan elsajátított eszközeit, utalhat a mesék történéseire, hiszen ott már találkozott ezekkel a gyermek.” /Deliága Éva és Lovász Hajnalka/

Azt gondolom, hogy egy átgondolt és frappáns könyvről van szó, ami nevelési útmutató és mesekönyv is egyben.

 

 

A szerző további könyvei:
Mit kezdjünk a szorongással?

Mit kezdjünk az agresszióval?

A szemnek láthatatlan

További információk

Kiadó:

Kulcslyuk Kiadó

Content missing

Érdekelhetnek még…

Vélemény, hozzászólás?